Witam.
Jak eksportować z GML by stracić "bazowość" mapy. Chodzi o taką sytuację, gdy mam zaktualizowanego GML i chce wysłać teraz tą mapę, do innej mapy ale bez "bazowości" - która często jest powodem rozsypania mapy, szczególnie po jakieś edycji. Wiem że można to rozbić przez eksport do DXF a następnie tego DXF wczytać na tą inną mapę. Ale czy nie dało by się tego usprawnić ?
Eksport z GML (MZ2021) -- do innej mapy
Re: Eksport z GML (MZ2021) -- do innej mapy
Witam, nie ma takiej możliwości, opiszę programiście i może uda się dodać taką funkcję w eksporcie do innej mapy.
Pozdrawiam Jurek B.
Tak też myślałem, może jakaś opcja przed przenoszeniem do innej mapy, załatwiła by sprawę - by porzucić bazość, zachowując definicję linii. Można by też dodać opcję wysyłaj/nie wysyłaj etykiety
Dodam jeszcze, że chyba jednak lepiej by było, by prze eksporcie z GML do innej mapy, była możliwość zaznaczenia warstw które maja utracić bazowość, a które nie.
Bo np. OT_Ogrodzenia - lepiej by zostały z bazowością, bo wtedy bramy i furtki lepiej się wyświetlają.
Bo np. OT_Ogrodzenia - lepiej by zostały z bazowością, bo wtedy bramy i furtki lepiej się wyświetlają.