Witam. Przeszukałem Wiki C-Geo troche też forum i się nie doszukałem.
Projektant wysłał mi plik DWG wraz z podpiętym rastrem. Wczytuje plik DWG w DraftSight i raster się wczytuje prawidłowo. Następnie chcę importować ten plik do C-Geo i wektory importuje ale niestety bez rastra. O dziwo przed importem w oknie podglądu raster jest wyświetlany, wiec domyślam się że jakiś sposób na to jest.
Import DXF z rastrem
Import DXF z rastrem
- Załączniki
-
- Przechwytywanie.JPG (120.24 KiB) Przejrzano 3745 razy
Re: Import DXF z rastrem
To zadziała, ale tylko jeśli to będzie DWG z rastrem TIFF.
Pozdrawiam Jurek B.
Dzień dobry,
przy okazji -
Jacek
przy okazji -
Nie pamiętam dokładnie ale zdaje się, że ten podgląd to jest taka miniaturka rastrowa, która jest generowana po stronie aplikacji użytej do edycji pliku i zapisywana w nim. Potem inne programy takie jak C-Geo pokazują ją tylko tak jak by to był zapisany widok, a nie przetworzony już przez program podgląd pliku. Czyli to, że widać coś w podglądzie, to nie znaczy że C-Geo na pewno to wczyta.O dziwo przed importem w oknie podglądu raster jest wyświetlany, wiec domyślam się że jakiś sposób na to jest.
Jacek
Zgadza się, tak chyba to działa, bo w programie DraftSight miniaturka jest niemalże identyczna.logis pisze:Dzień dobry,
przy okazji -Nie pamiętam dokładnie ale zdaje się, że ten podgląd to jest taka miniaturka rastrowa, która jest generowana po stronie aplikacji użytej do edycji pliku i zapisywana w nim. Potem inne programy takie jak C-Geo pokazują ją tylko tak jak by to był zapisany widok, a nie przetworzony już przez program podgląd pliku. Czyli to, że widać coś w podglądzie, to nie znaczy że C-Geo na pewno to wczyta.O dziwo przed importem w oknie podglądu raster jest wyświetlany, wiec domyślam się że jakiś sposób na to jest.
Jacek
Co do wczytania spróbuje wczytać z jakims tifem, bo akurat przykład o którym pisałem, ma podpięty raster w JPG.