Witam
Mam problem. Chcę zaimportować plik dgn z microstation. Wybieram opcję inport pliku dgn, wybieram odpowiedni plik. Po wykonaniu importu na mapie nie ma wszyskich obiektów które powinny być (w microstation są) Co jest tego przyczyną ???
import pliku dgn
import dgn
Proszę podesłać importowany plik dgn na adres jm@geo.pl i napisać w przybliżeniu czego brakuje (może warstwic ?)
Jacek
Jacek
Re: import pliku dgn
Nie mogę zaimportować dgn-a. Pojawia się błąd - jak na obrazku, po kliknięciu "ok" wyskakuje okno "trwa importowanie warstw - proszę czekać..." i mógłbym tak czekać dwa dni i nic się nie dzieje.
- Załączniki
-
- 1.JPG (8.98 KiB) Przejrzano 3592 razy
Pozdrawiam
C-GEO importuje DGN w wersji 7 a ośrodki itp dają czasem w wersji 8 co wywołuje powyższe okienko i problem.
pozdrawiam
wini
wini
A może da się opracować w najbliższym czasie import w wersji 8 ? Dobrze byłoby gdyby C-geo czytało DGNy w każdej wersji.
Pozdrawiam
W najbliższym czasie na pewno nie - uzyskanie specyfikacji formatu dgn v8 jest płatne i to dość drogo, to nie jest otwarty format i w najbliższym czasie nie przewidujemy tego zakupu.marioo pisze:A może da się opracować w najbliższym czasie import w wersji 8 ? Dobrze byłoby gdyby C-geo czytało DGNy w każdej wersji.
Jacek
Jacek Małańczuk