Dlaczego po wykonaniu "kontroli spójności mapy" elementów liniowych (nie wszystkie) nie można ponownie wybrać do edycji a mapa, która w całości widoczna była na ekranie - opcja "pokaż całość" (skala wyświetlana w lewym dolnym narożniku np. 2200) "znika" do niewielkiego punktu - po wciśnięciu ikony "pokaż całość" (skala wyświetlana w lewym dolnym narożniku wynosi np. 52000). Odświeżanie mapy czy inne czynności nic nie dają. Wyświetlenie człości mapy -> na środku ekranu widnieje mały punkcik, który trzeba powiększać aby coś zobaczyć.
Czy ktoś też tak ma ?
No tak nie do końca. Punków nie ma bo sprawdzałem (ten temat przerabiałem dawno temu). Ale po wyjściu z programu, odpaleniu na nowo i wykonaniu "kontroli spójności mapy" pomogło. Tylko taki efekt potrafi mi się pojawiać dosyć często.
Właśnie wysłałem. Mam nadzieję, że znajdziecie przyczynę. Dzisiaj po włączeniu komputera ten właśnie projekt działał poprawnie - chodzi o podgląd całej mapy. Ale po wykonaniu (nic więcej) kontroli spójności mapy skala ekranowa zmieniła się na 50000. Nie wiem co jest tego przyczyną.
Na szybko znalazłem winowajcę - to okno RTF tu bruździ w połączeniu z kontrolą spójności mapy - teraz wystarczy wziąć do edycji taki obiekt RTF i zatwierdzić by skala mapy wróciła do normy.
Programista przygotuje poprawkę na przyszłość.