Aktualizacja
Re: Aktualizacja
Po wgraniu pliku testowego nie można obliczyć odległości pomiedzy punkatmi w "Obliczenia - Azymut,odległości,kąty."
Inne funkcje obliczeniowe w tym oknie Obliczenia na mapie działają?
Proszę sprawdzić czy w menu Mapa-Wyświetlanie punktów bez kodu jest włączona opcja "Wszystkie". Ewentualnie wykonać funkcję w menu Mapa-Kontrola spójności mapy.
Proszę sprawdzić czy w menu Mapa-Wyświetlanie punktów bez kodu jest włączona opcja "Wszystkie". Ewentualnie wykonać funkcję w menu Mapa-Kontrola spójności mapy.
Pozdrawiam Jurek B.
Coraz częściej przy nawet prostych działaniach zawiesza się i sygnalizuje błąd. Np. sortuj pikiety po zaznaczonych.
W załączeniu plik błędu.
W załączeniu plik błędu.
- Załączniki
-
- EurekaLog 6.txt
- (57.37 KiB) Pobrany 154 razy
Z poważaniem flFL
Po zainstalowaniu aktualizacji program nie zmienia adresu tabeli/mapy w pliku .ini , jak sam to zrobię to wszystko działa ale wcześniej program sam to robił. Czy któryś z plików do testów umieszczonych wyżej jest poprawny w tym zakresie?
"Using no way as way to having no limitation as limitation" Bruce Lee
Jeśli w legendzie doda się podgląd innej mapy to jej adres zapisywany jest w pliku "mapa.ini", danej mapy/tabeli, pod pozycją "[MapaTlo]". Przypomniałem sobie, że wcześniej program nie zmieniał tych adresów bo przecież skąd by miał wiedzieć gdzie one teraz są ale nie przeszkadzało to w otwarciu mapy. Obecnie nie da się otworzyć u mnie mapy jeśli w tle jest odnośnik do mapy której nie mam. Edytuję wtedy wpis w "mapa.ini" albo kasując go całkowicie albo zmieniając adres na właściwy.
Ostatnio chciałem doprowadzić nazwy projektów do jednego stylu by łatwiej się szukało na liście i by nazwy były jak najkrótsze. Miałem potem poważne problemy z otwarciem aktualnego projektu właśnie ze względu na mapa.ini ale musiałem też pogrzebać w paru innych plikach by pozmieniać adresy.
Nazwy projektów zmieniałem opcją pod prawym klawiszem na liście projektów.
Ostatnio chciałem doprowadzić nazwy projektów do jednego stylu by łatwiej się szukało na liście i by nazwy były jak najkrótsze. Miałem potem poważne problemy z otwarciem aktualnego projektu właśnie ze względu na mapa.ini ale musiałem też pogrzebać w paru innych plikach by pozmieniać adresy.
Nazwy projektów zmieniałem opcją pod prawym klawiszem na liście projektów.
Chciałem sprawdzić ale przy uruchomieniu dostaję błąd systemu - na komputerze nie znaleziono "hasp_windows.dll". Myślałem, że to któryś z plików DX9, którego nie mam ale zainstalowałem wrzucany już tutaj zestaw i nic nie pomogło. W sieci można znaleźć informację na temat tego pliku wydawanego przez różne firmy. Z uruchomieniem C-GEO nie mam problemów więc ponowna instalacja całego programu chyba nie pomoże.
Mam nadzieję, że po pobraniu pliku cgeo8.exe umieścił go Pan w katalogu C-GEO
Pozdrawiam Jurek B.
Heh, teraz rozumiem, że mam go po prostu podmienić ;] Głupi ja ;]
Niestety dalej to samo, nie pamiętam gdzie się zapisują logi ale mogę wysłać treść ze schowka na maila.
Niestety dalej to samo, nie pamiętam gdzie się zapisują logi ale mogę wysłać treść ze schowka na maila.
Czyli nadal jest problem z wpisem dot. mapy w tle?
Jeśli tak to chyba jeszcze jedną rzecz trzeba zrobić "ręcznie" - usunąć dotychczasowe informacje o niedostępnych mapach w tle z pliku ini.
Jeśli tak to chyba jeszcze jedną rzecz trzeba zrobić "ręcznie" - usunąć dotychczasowe informacje o niedostępnych mapach w tle z pliku ini.
Pozdrawiam Jurek B.
Na szczęście nie zablokowało mi mapy na tyle by nie móc usunąć podkładu z legendy.