Wspólne warstwy
Wspólne warstwy
Nie wiem czy uda mi się dobrze przedstawić moje pytanie ale postaram się jak najlepiej. Mam projekt w którym mam zrobioną mapę numeryczną dużego obszaru. Mam założoną warstwę działek i na niej oczywiście działki jako obiekty zamknięte. Na niektórych działkach mam pomierzone przyłącze kanalizacyjne (oczywiście przyłącza są na osobnej warstwie). Czy jest możliwość wypełnienia automatycznie jakimś kolorem lub szafurą działek na których wrysowane mam przyłącze? Chodzi mi o zaznaczenie na mapie poglądowej na której działce już mam pomierzone przyłącze a na której nie
Re: Wspólne warstwy
Może poprzez bazę danych.
Trzeba zaznaczyć w bazie danych "fajeczką"działki na których jest przyłącze i wypełnić działki jakimś kolorem.
Trzeba zaznaczyć w bazie danych "fajeczką"działki na których jest przyłącze i wypełnić działki jakimś kolorem.
- Załączniki
-
- A.jpeg (96.59 KiB) Przejrzano 1891 razy
Raczej chodzi tu analizę przestrzenną - czyli zaznaczenie obiektów w których zawarte są inne obiekty - niestety jeszcze nie ma takiego czegoś, ale mam nadzieję, że wprowadzimy w najbliższych miesiącach.
Pozdrawiam Jurek B.
Dokładnie to co Pan panie Jurku napisał. W takim razie będę czekał na taką funkcję. Dziękuję.Jurek B. pisze:Raczej chodzi tu analizę przestrzenną - czyli zaznaczenie obiektów w których zawarte są inne obiekty - niestety jeszcze nie ma takiego czegoś, ale mam nadzieję, że wprowadzimy w najbliższych miesiącach.