Błąd przy instalacji !
Błąd przy instalacji !
Zmieniłem komputer i przy okazji zamieniłem system WinXp na Win7/64 Ultimate.
Podczas instalacji C-geo8 (płyta z stycznia 2012) pojawia się komunikat jak w załączniku.
Jaka jest na to rada ? Jak poprawnie zainstalować program ?
Podczas instalacji C-geo8 (płyta z stycznia 2012) pojawia się komunikat jak w załączniku.
Jaka jest na to rada ? Jak poprawnie zainstalować program ?
- Załączniki
-
- Snap1.jpg (31 KiB) Przejrzano 5401 razy
Re: Błąd przy instalacji !
Hmmm, przyznam się, że na moich komputerach nie miałem jeszcze takiej sytuacji :/ Proszę spróbować kliknąć na plik instalacyjny prawym klawiszem myszki i wybrać funkcję Uruchom Jako Administrator. Jeśli to nie rozwiąże sytuacji możliwe, że jakiś program (np. antywirus) blokuje instalację. W takim przypadku proszę zapisać sobie nazwę biblioteki która nie została zarejestrowana i skorzystać z Tego opisu. Jeśli się okaże to problematyczne to może ktoś z Softlinu napisze skrypt konsoli który to zrobi za Pana (przy okazji można by standardowo wsadzić do katalogu C-GEO - moze na plytce instalacyjnej - pliki cmd które by instalowały potrzebne biblioteki - jeśli automat instalatora sobie nie poradzi).
Pozdrawiam Rafał Kocierz
Instalacja, po zaznaczeniu "Uruchom ten program jako Administrator" - bez zmian; ten sam błąd !
Nie czuję się na siłach skorzystać z podpowiedzi z Tego opisu powyżej.
Dziękuję panu Rafałowi.
Proszę o pomoc SOFTLINE !!!
Nie czuję się na siłach skorzystać z podpowiedzi z Tego opisu powyżej.
Dziękuję panu Rafałowi.
Proszę o pomoc SOFTLINE !!!
W sumie to ten opis z linka jest tak napisany że niewiele moge tu dodać by go bardziej uprościć:
Przycisk Start (ten z ikonką Widnows na pasku Windowsa), potem wpisać w okienko do wyszukiwania programów/plików ten tekst:
Regsvr32.exe C:/C-GEO/bin/cgeoimport.dll
chyba że C-GEO jest w innym katalogu niż C-GEO - a np. C-GEO8, wtedy trzeba wpisać:
Regsvr32.exe C:/C-GEO8/bin/cgeoimport.dll
Przycisk Start (ten z ikonką Widnows na pasku Windowsa), potem wpisać w okienko do wyszukiwania programów/plików ten tekst:
Regsvr32.exe C:/C-GEO/bin/cgeoimport.dll
chyba że C-GEO jest w innym katalogu niż C-GEO - a np. C-GEO8, wtedy trzeba wpisać:
Regsvr32.exe C:/C-GEO8/bin/cgeoimport.dll
- Załączniki
-
- Przechwytywanie.PNG (162.26 KiB) Przejrzano 5307 razy
Pozdrawiam Jurek B.
po wpisaniu Regs32.exe.......
wyskakuje komunikat
wyskakuje komunikat
- Załączniki
-
- błĄd instalacjii c geo1.GIF (25.23 KiB) Przejrzano 5143 razy
po wpisaniu / zamiast \ to samoFaFaL pisze:zamiast "/" należy dać "\"
czyli
Nie można załadować modułu.....
1. Czy ten zapis:
Regsvr32.exe C:\C-GEO\bin\cgeoimport.dll
jest zapisany w pliku "bat" np. rejestruj.bat w tym samym katalogu?
jeśli tak, to czy uruchamia Pan ten plik poprzez kliknięcie prawym klawiszem na pliku i wybranie opcji "Uruchom jako administrator"?
2. Czy na pewno w katalogu: C:\C-GEO\bin jest plik cgeoimport.dll?
Regsvr32.exe C:\C-GEO\bin\cgeoimport.dll
jest zapisany w pliku "bat" np. rejestruj.bat w tym samym katalogu?
jeśli tak, to czy uruchamia Pan ten plik poprzez kliknięcie prawym klawiszem na pliku i wybranie opcji "Uruchom jako administrator"?
2. Czy na pewno w katalogu: C:\C-GEO\bin jest plik cgeoimport.dll?
Pozdrawiam Jurek B.
Po reinstalce windy i kilkukrotnym wgrywaniu c-geo poszło .
Nie wiem co pomogło kilka razy uruchamiałem ten plik bat coś nie trybiło ,potem z głupia frant uruchomiłem c-geo jako administrator i eureka.
Udało się działa , ostania aktualizacja też się wgrała i mam c-geo 2012. Mogę liczyć powierzchnie po nowemu
Dziekuje za pomoc.
Nie wiem co pomogło kilka razy uruchamiałem ten plik bat coś nie trybiło ,potem z głupia frant uruchomiłem c-geo jako administrator i eureka.
Udało się działa , ostania aktualizacja też się wgrała i mam c-geo 2012. Mogę liczyć powierzchnie po nowemu
Dziekuje za pomoc.
Witam, u mnie podobny problem pojawił się przy instalacji aktualizacji na WindowsXP. Program główny instaluje się OK, rejestruje, itp. Wywołanie z pliku bat robione dla kontroli poprawności składni powoduje prawidłową rejestrację. Niestety przy próbie zainstalowania aktualizacji pojawia się błąd 0x3, próby zarejestrowania cgeoimport.dll przy pomocy programu RegSvr32 nic nie dają. Sprawdzałem przezornie na dwóch komputerach z WindowsXP i jest ten sam problem.
Czy mogę liczyć na podpowiedź?
Pozdrawiam
Czy mogę liczyć na podpowiedź?
Pozdrawiam
Witam.
Taki problem.
Wysypał mi się komputer.
Po reinstalacji systemu nie mogę zainstalować ostatniej aktualizacji, którą miałem wykupioną tzn. z 31.12.2013r.
Pojawia się taki komunikat:
"Ta aktualizacja nie może zostać zainstalowana. Wygasła już licencja na aktualizację programu lub wskazany został katalog w którym nie ma c-geo."
Instaluję tą aktualizacją w katalogu, gdzie zainstalowałem program po reinstalacji systemu?
Pozdrawiam Maciek
Taki problem.
Wysypał mi się komputer.
Po reinstalacji systemu nie mogę zainstalować ostatniej aktualizacji, którą miałem wykupioną tzn. z 31.12.2013r.
Pojawia się taki komunikat:
"Ta aktualizacja nie może zostać zainstalowana. Wygasła już licencja na aktualizację programu lub wskazany został katalog w którym nie ma c-geo."
Instaluję tą aktualizacją w katalogu, gdzie zainstalowałem program po reinstalacji systemu?
Pozdrawiam Maciek
Witam, najlepiej sprawdzić w którym katalogu jest plik cgeo8.exe - uruchomić go i upewnić się czy w menu Pomoc-O programie jest właściwa data dostępu do aktualizacji - jeżeli tak - ten katalog należy wskazać podczas aktualizacji.
Pozdrawiam Jurek B.
Dziękuje za pomoc. Sam sobie narobiłem bałaganu.
Wszystko jasne i działa.
Pozdrawiam
Maciek
Wszystko jasne i działa.
Pozdrawiam
Maciek