aktualizacja 10-09-2014
aktualizacja 10-09-2014
Podczas próby uruchomienia instalatora wyświetla się komunikat:
Re: aktualizacja 10-09-2014
Widzę ze dodano kilka nowych funkcji w oknie szybkiego wstawiania tekstu, szkoda że dalej zapomniano o odnośniku, który wstawia się automatycznie, jeśli wcześniej używało się zwykłego okna z odnośnikiem.
Zapewne nie ma nadanych uprawnień do pełnego dostępu do katalogu C-GEO - jest to wymagane i opisane jak zrobić np. tu, od pkt. 3.Podczas próby uruchomienia instalatora wyświetla się komunikat:
Pozdrawiam Jurek B.
Niestety, czasu nie umiemy jeszcze rozciągaćWidzę ze dodano kilka nowych funkcji w oknie szybkiego wstawiania tekstu, szkoda że dalej zapomniano o odnośniku, który wstawia się automatycznie, jeśli wcześniej używało się zwykłego okna z odnośnikiem

Ta aktualizacja, tydzień po poprzedniej, miała na celu przede wszystkim wprowadzenie zarządzania uprawnieniami.
Pozdrawiam Jurek B.
Jurek B. pisze:Niestety, czasu nie umiemy jeszcze rozciągaćWidzę ze dodano kilka nowych funkcji w oknie szybkiego wstawiania tekstu, szkoda że dalej zapomniano o odnośniku, który wstawia się automatycznie, jeśli wcześniej używało się zwykłego okna z odnośnikiem
Ta aktualizacja, tydzień po poprzedniej, miała na celu przede wszystkim wprowadzenie zarządzania uprawnieniami.
Rozumiem., pomyślałem że zostało to zapomniane, bądź zignorowane. Ważne że jest to gdzieś na liście do poprawy, cierpliwie poczekam

Od pewnego czasu nie działa przesuwanie mapy w trakcie obliczeń na mapie.
MM
MM
Przed przesunięciem mapy trzeba kliknąć na niej myszką by uaktywnić ja.Od pewnego czasu nie działa przesuwanie mapy w trakcie obliczeń na mapie.
Pozdrawiam Jurek B.
Dodam ze przy aktywnym trybie wskazywania punktów do obliczeń trzeba kliknąć prawym klawiszem myszki na mapę
pozdrawiam
grzes
grzes
Dzięki, załapałem. Nie jestem jednak przekonany do tej zmiany na prawy klawisz, wydaje mi się ze dotychczas było dobrze.
MM
MM
Moze i racja. W innym wątku było życzenie zeby po wskazaniu punktu focus wracal do okna obliczen, tak aby mozna bylo (od razu bez klikania w nie) wpisywac tekst z klawiatury.MACIERZ pisze:Dzięki, załapałem. Nie jestem jednak przekonany do tej zmiany na prawy klawisz, wydaje mi się ze dotychczas było dobrze.
MM
pozdrawiam
grzes
grzes
Witam
Od pewnego czasu, czasem nie działa mi porwanie suwak na tabeli, jest zbyt duży i nie mogę przesunąć go do końca tabeli.
Od pewnego czasu, czasem nie działa mi porwanie suwak na tabeli, jest zbyt duży i nie mogę przesunąć go do końca tabeli.
Suwak dziala tylko przy wlaczonym trybie "Pokaz punkty ukryte" i nic innego w tej kwestii nie da sie zrobic. Przejscie na koniec tabeli Ctrl End.AndrzejK pisze:Witam
pozdrawiam
grzes
grzes
Można dodać że w rogu mamy pasek nawigacyjny do sterowania oraz działają w tabeli skróty odpowiednio dla przycisków od lewej
[Ctrl] + [Home] początek tabeli
[Ctrl] + [PageUp] strona (okno) w górę
[ strzałka góra ] wiersz wyżej
[ strzałka dół ] wiersz niżej
[Ctrl] + [PageDown] strona (okno) w dół
[Ctrl] + [End] koniec tabeli
Inne opisane w instrukcji tom 1 str.15
[Ctrl] + [Home] początek tabeli
[Ctrl] + [PageUp] strona (okno) w górę
[ strzałka góra ] wiersz wyżej
[ strzałka dół ] wiersz niżej
[Ctrl] + [PageDown] strona (okno) w dół
[Ctrl] + [End] koniec tabeli
Inne opisane w instrukcji tom 1 str.15
- Załączniki
-
- 780C9763.jpg (14.97 KiB) Przejrzano 8564 razy
pozdrawiam
wini
wini
Mamy b. funkcjonalną ikonkę "kolor rastra" - dotyczy rastrów czarno-białych.
Proponuję dołożyć ikonkę "intensywność rastra" - dla rastrów kolorowych.
Z poważaniem flFL
Jest: nowy exelfLF pisze:Mamy b. funkcjonalną ikonkę "kolor rastra" - dotyczy rastrów czarno-białych.
pozdrawiam
grzes
grzes
Mam problem z uruchomieniem C-Geo w systemie Windows 7 z ustawioną ścieżką projektów do folderu Dropboxa. Postąpiłem jak w instrukcji (uruchomienie jako administrator, zezwolenie na pełną kontrolę, sprawdzony antywirus) i niestety program się nie uruchamia. Sprawdziłem na komputerze z Win XP i wszystko śmiga bez problemu.
Zastosował się pan dokładnie do TYCH instrukcji? Może szybciej będzie pomóc przez telefon do firmy
-To serve and protect-