podział odcinków
podział odcinków
potrzebyję podzielić na połowę dużą ilość odcinków (około 1000) jak to zrobić najszybciej i najłatwiej? Czy jest jakiś sposób. Próbuję obliczeniami na mapie z włączoną autonumeracją ale muszę wprowadzać każdy odcinek osobno i po obliczeniu czyścić formę. Czy jest jakiś szybszy sposób?
Re: podział odcinków
O ile masz odcinki wyizolowane na odrębnej warstwie można myśleć o automatyzacji obliczeń na teraz jednak poza programem.
pozdrawiam
wini
wini
Jest wtyczka "UŚREDNIACZ" - spróbuj wykorzystać.maciekwu pisze:potrzebyję podzielić na połowę dużą ilość odcinków (około 1000) jak to zrobić najszybciej i najłatwiej? Czy jest jakiś sposób. Próbuję obliczeniami na mapie z włączoną autonumeracją ale muszę wprowadzać każdy odcinek osobno i po obliczeniu czyścić formę. Czy jest jakiś szybszy sposób?
Z poważaniem flFL
odcinki mogę mieć wyizolowane na osobnej mapie lub warstwie. Co do wtyczki to nie widzę takiej we wtyczkach ale może nie wiem gdzie szukać
Pościłem ci na priv adres kontaktowy.maciekwu pisze:odcinki mogę mieć wyizolowane na osobnej mapie lub warstwie.
Chcesz to podeślij tę warstwę, wyczarujemy.

Też nie wiem gdzie ta wtyczka.
pozdrawiam
wini
wini
Ta wtyczka chyba nie pomoże bo uśrednia pojedynczo (choć mogę źle pamiętać), ale patrząc na możliwe funkcje wtyczek to można napisać odpowiednią, która wyliczy środki wszystkich zaznaczonych odcinków i zapisze je do C-GEO (nie podzieli linii, ale może narysować nowe już z punktem podziału). Wini pewnie otworzy bazę danych warstwy ....
Pozdrawiam Rafał Kocierz
Niecałe 450 bajtów a liczy CGEO tyle że mało to imponujące to wstyd pokazać 

pozdrawiam
wini
wini
zagadnienie pewnie nietypowe ale może taka wtyczka przydałaby się. A tej, o której mowa nie potrafię znaleźć. Może jakaś podpowiedź
To wtyczka na której Grześ pokazywał możliwości : http://softline.xgeo.pl/wtyczki/usredniacz.exe
Wini 450 bajtów ? To pewnie kolejny skrypt powłoki
zazdroszczę umiejętności 
Wini 450 bajtów ? To pewnie kolejny skrypt powłoki

Pozdrawiam Rafał Kocierz
Zrobione, poszło.
Przy okazji dzięki materiałowi od maciekwu znalazłem 2 drobiazgi do sprawdzenia dla Grzes ale to później bo czas mnie goni
Przy okazji dzięki materiałowi od maciekwu znalazłem 2 drobiazgi do sprawdzenia dla Grzes ale to później bo czas mnie goni

pozdrawiam
wini
wini
dzięki za pomoc