Coś ostatnie nie działa wyszukiwanie rastrów na dysku. Wcześniej wystarczyło że zaznaczyłem w ścieżce dysk i zawsze znajdowało wszystkie. Teraz wpisałem pełną ścieżkę, nawet do katalogu i nie znajduje nic, mimo że są pliki z geoinformacją.
Gdy szukam rastrów w menu transformacji rastrów, znajduje bez problemu wszystkie.
Wersja C-Geo z aktualizacjami (także testowymi)
Wyszukaj rastry na dysku
Re: Wyszukaj rastry na dysku
Hmm, u mnie na wersji testowej wykrywa bez problemu rastry, także w podkatalogach - może nie ma Pan włączonej opcji "Szukaj w podkatalogach"?
Proszę ew. zrobić prosty test - założyć katalog, wrzucić tam 1 raster i go odszukać, jeśli nie pomoże - proszę mi wysłać ten spakowany katalog z rastrem.
Proszę ew. zrobić prosty test - założyć katalog, wrzucić tam 1 raster i go odszukać, jeśli nie pomoże - proszę mi wysłać ten spakowany katalog z rastrem.
Pozdrawiam Jurek B.
Witam,
mam podobny problem. W jednym katalogu mam dwie wpasowane sekcje (pliki *.tif, *.tfw, *.rc2). Jeden raster się znajduje, a drugi nie!? Jest to katalog gdzie mam rastry po transformacji - o ile ma to znaczenie.
Natomiast w katalogu "raster" gdzie mam oryginalne pliki z wpasowania - polecenie wyszukaj rastry na dysku nic nie znajduje (chociaż w tym przypadku działa polecenie wczytaj raster).
Jaka może być przyczyna?
Pozdrawiam
E.P.
mam podobny problem. W jednym katalogu mam dwie wpasowane sekcje (pliki *.tif, *.tfw, *.rc2). Jeden raster się znajduje, a drugi nie!? Jest to katalog gdzie mam rastry po transformacji - o ile ma to znaczenie.
Natomiast w katalogu "raster" gdzie mam oryginalne pliki z wpasowania - polecenie wyszukaj rastry na dysku nic nie znajduje (chociaż w tym przypadku działa polecenie wczytaj raster).
Jaka może być przyczyna?
Pozdrawiam
E.P.
Jeśli jest coś nie tak z wyszukiwaniem rastrów, to możliwe że zepsuły się tabele bazy które służą do przechowywania informacji o rastrach. Proszę odnaleźć w podfolderze /bin trzy pliki rastermanager.* i je po prostu usunąć. Oczywiście robimy to na wyłączonym C-Geo
Jacek
Jacek
Jacek Małańczuk
... nie pomogło 
E.P.

E.P.
Wyszukiwanie rastrów szuka tych ktore mieszczą sie w zakresie aktualnego widoku okna mapy - na pewno oba maja zakres okna mapy?
pozdrawiam
grzes
grzes