Chciałbym wydrukować mapę z kilkoma atrybutami punktów. Niestety coś nie bardzo mi się to udaje. Pomimo zaznaczenia jak na załączonym screenie na wydruku widoczne są wyłącznie numery punktów.
Popełniam jakiś błąd czy program nie oferuje takiej możliwości?
Wydruk mapy z dodatkowymi atrybutami punktów
-
- __
Wydruk mapy z dodatkowymi atrybutami punktów
- Załączniki
-
- druk-stb.jpg (167.79 KiB) Przejrzano 2244 razy
Re: Wydruk mapy z dodatkowymi atrybutami punktów
Ma Pan włączony podgląd opisu. Jeżeli chce Pan drukować inne pola (niż numery punktów) to należy zrobić najpierw "opis jako tekst" i tam zaznaczyć pole np STB. Opis ten "pójdzie" na warstwę edytowalną. Dobrze więc najpierw stworzyć warstwę dla takich opisów by łatwo można było wyłączyć je z widoczności. Podgląd opisu nie zapisuje się na mapie i zawsze ma taki sam rozmiar niezależnie od powiększenia mapy, natomiast opis jako tekst tworzy napisy o konkretnej czcionce i wysokości jak inne opisy na mapie.
-To serve and protect-
-
- __
Re: Wydruk mapy z dodatkowymi atrybutami punktów
Funkcja "opis jako tekst" działa i załatwia mój problem. Myślałem, że jest możliwość wydruku pozostałych atrybutów podobnie jak to ma miejsce w przypadku numeru, kodu, współrzędnych X, Y i wysokości H tj. korzystając z opcji podglądu punktów. Byłoby trochę szybciej. W każdym razie dziękuję za pomoc. Pozdrawiam.