Moja drukarka ma jakiś problem przy drukowaniu standardowych wzorów wypełnienia (drukuje pod nimi czarne tło) ale prawidłowo drukuje własne.
Wykryłem drobny błąd kiedy musiałem rozliczyć budowę na 4 podwykonawców, każdy miał inne wzory wypełnienia by widać było podział ale teraz muszę je ujednolicić do planszy zbiorczej.
Jeżeli we własnym wzorze ustawi się kąt równy lub większy od 128° to przy próbie sprawdzenia wzoru (by taki sam ustawić w innych warstwach) pokazywany jest inny.
Przykłady:
przy ustawieniu linii z kątem 128 przy sprawdzaniu pokazywana jest krata z kątem 0;
przy ustawieniu linii z kątem 135 przy sprawdzaniu pokazywana jest półprzezroczysta z wypełnieniem 57%.
Proszę o sprawdzenie czy to tylko moja przypadłość czy coś jest na rzeczy.
Własny wzór wypełnienia
Własny wzór wypełnienia
"Using no way as way to having no limitation as limitation" Bruce Lee
Re: Własny wzór wypełnienia
Dzień dobry,
problem rozumiem poza tym momentem:
Proszę o doprecyzowanie.
Jacek
problem rozumiem poza tym momentem:
To znaczy w jaki sposób Pan sprawdza/wybiera ten wzór do skopiowania ? Narzędziem ustaw atrybuty z zaznaczonego obiektu czy też ustawia Pan to w Legendzie dla całej warstwy, podgląda wzór w samym narzędziu Zmień wypełnienie ?Igor pisze: to przy próbie sprawdzenia wzoru (by taki sam ustawić w innych warstwach) pokazywany jest inny.
Proszę o doprecyzowanie.
Jacek