mapa w tle
mapa w tle
czy jest możliwość aby przejmując do mapy punkty z mapy w tle przejmować je z atrybutami oraz innymi wartościami np. stary numer?
Re: mapa w tle
super. Czekam z niecierpliwością 

czy są jakieś szanse?
czy jest możliwość aby punkty pobierane z mapy w tle umieszczać na konkretnej warstwie? Teraz lokują się na warstwie zerowej pomimo, że inna jest warstwa edytowalna.
Jeżeli mapa ma zdefiniowane przypisanie kodów punktów do poszczególnych warstw, to kody punktów przypisują się do właściwych im warstw.maciekwu pisze:czy jest możliwość aby punkty pobierane z mapy w tle umieszczać na konkretnej warstwie? Teraz lokują się na warstwie zerowej pomimo, że inna jest warstwa edytowalna.
Np. mapa utworzona z szablonu Mapa Zasadnicza 2015 - gdy do niej jest podpięta mapa w tle, która ma zdefiniowany ten sam zestaw kodów - MapaZasadnicza2015 - punkty pozyskane z mapy w tle trafiają na odpowiednie warstwy. Sprawdziłem to przed chwilą u siebie.
Ponadto, w aktualnej wersji testowej jest już pobieranie wszystkich atrybutów punktów z mapy w tle.
Pozdrawiam Jurek B.
w mojej sytuacji posiadam podpięte mapę z punktami, z których pobieram tylko niektóre punkty i chciałbym aby lokowały się na warstwie którą mam edytowalną. Mam także drugą mapę, na której są punkty pozyskana z orto i niektóre z tych punktów chciałbym pobierać na inną warstwę. Rozumiem, że muszę punktom na każdej z map przyporządkować inne kody i dopiero wtedy będę mógł na mapie, na której pracuję segregować punkty przez lokowanie ich na warstwach. Mógłbym wrzucić niby punkty na mapę, na której pracuję ale wykorzystam tylko niektóre a z któregoś wcześniejszego wątku wynikało, że wyeliminowanie punktów zbędnych (nie wykorzystanych) nie jest takie proste. Dlatego przyjąłem rozwiązanie z mapami w tle. Dzięki za możliwość pobierania punktów z atrybutami
Szukam tej funkcji, ale jej nie mogę znaleźć. Gdzie to jest ?
Mariusz
Mariusz
Chodzi mi o import punktów z mapy w tle. Niestety nie mogę tego zlokalizować ?
Mariusz

Mariusz
Dobrze nie pamietam, ale bodaj działa gdy rysujemy linie i dociągamy się do punktów z mapy w tle, wtedy punkty kopiują się do aktualnej mapy.
Pozdrawiam Rafał Kocierz
Tak jest, ponadto trzeba włączyć przyciąganie do punktów bez numerów. Wszystkie atrybuty punktów mapy w tle są pobierane w aktualnej wersji testowej. Oficjalnie pojawi się to w aktualizacji pod koniec sierpnia.FaFaL pisze:Dobrze nie pamietam, ale bodaj działa gdy rysujemy linie i dociągamy się do punktów z mapy w tle, wtedy punkty kopiują się do aktualnej mapy.
Pozdrawiam Jurek B.