Witam.
Czy jest szansa w module niwelacji dorobić opcje w stylu "wklej punkty z tabeli", oraz "wklej punkty ze schowka Windows" ?
Niwelacja numery punktów.
Re: Niwelacja numery punktów.
Witam, ale w niwelacji przecież wprowadza się punkty wstecz-w przód (i to powtarzające się) i odczyty z łaty, a nie współrzędne X/Y/H,
punkty pośrednie - tu też wyłącznie numery mogą być odczytane - więc co może się zyskać na wklejaniu?
punkty pośrednie - tu też wyłącznie numery mogą być odczytane - więc co może się zyskać na wklejaniu?
Pozdrawiam Jurek B.
Zgadza się panie Jerzy książkowo tak to wygląda, ale mamy jeszcze geodezją życiową np. obsługa budowy rozłożona w czasie. Przez okres wielu miesięcy zbieramy dane chociażby z robót zanikających, inwentaryzacji itp., i niestety osobiście nie latam za każdą "pierdołą" od reperu do reperu (wzruszając się przy tym) tylko korzystam z reperów roboczych. Finalnie operat i tak ląduje na biurku "PANA INSPEKTORA" a jak wiadomo z koniem nie warto się kopać. Mam opracowaną metodę szybkiego tworzenia niwelacji punktów pośrednich przy użyciu Waszego modułu, i taka funkcjonalność zaoszczędziła by czasu i nerwów. W zasadzie to ważniejsza dla mnie byłaby opcja "wklej ze schowka Windows" . Jeśli moja prośba jest niemoralna i godzi w czyjeś uczucia to z góry przepraszam 

Ok, wszystko rozumiem, czyli wystarczyłoby dodanie wklejania punktów - nr + H do niwelacji ?
Pozdrawiam Jurek B.
W zupełności 

Widzę ,że w wersji testowej jest już opcja wklejania punktów z tabeli i działa poprawnie
, niemniej jednak gdyby udało się dołożyć funkcję "wklejania ze schowka windows " choćby samych numerów punktów (wysokości automatycznie z tabeli) byłoby super. Rzadko kiedy punkty pośrednie mają usystematyzowane nazewnictwo ,co skutecznie uniemożliwia poprawne posortowanie ich w tabeli roboczej, a tym samym dalszego skopiowania i wklejenia. Dzięki