Aktualizacja 8.10.06.19
Aktualizacja 8.10.06.19
Przy próbie aktualizacji pojawia się jakiś komunikat ?
Uniemożliwia to dokończenie aktualizacji
Uniemożliwia to dokończenie aktualizacji
- Załączniki
-
- a.jpeg (23.59 KiB) Przejrzano 9416 razy
Re: Aktualizacja 8.10.06.19
A u mnie od jakiegoś czasu mam inny komunikat:
- Załączniki
-
- 21cz.png (105.08 KiB) Przejrzano 9364 razy
To dlatego że C-GEO jest uruchomione. Zamknąć C-GEO i "Retry"
-To serve and protect-
Jak nie pomaga zwykłe "krzyżykowe" zamknięcie programu i komunikat dalej się pojawia (jak tak mam ) należy jeszcze program poszukać w "procesach w tle" i tak go wywalić...
---
Pozdrawiam
Grzesiek
Pozdrawiam
Grzesiek
-
- __
Miałem podobny problem przy próbie aktualizacji jak użytkownik pabik1.
Po kontakcie z serwisem jako prawdopodobną przyczynę wskazano problemy z instalacją konwertera PDF do Worda.
Nie posiadam takiego oprogramowania, ale mam PDF Creatora i poszedłem tym tropem. Zainstalowałem najnowszą wersję tego PDF Creatora i pomogło.
Proponuję też spróbować podziałać w tym kierunku.
Po kontakcie z serwisem jako prawdopodobną przyczynę wskazano problemy z instalacją konwertera PDF do Worda.
Nie posiadam takiego oprogramowania, ale mam PDF Creatora i poszedłem tym tropem. Zainstalowałem najnowszą wersję tego PDF Creatora i pomogło.
Proponuję też spróbować podziałać w tym kierunku.
Można także skontaktować się telefonicznie. Możemy sprawdzić problem poprzez zdalny pulpit
-To serve and protect-
A u mnie po wpasowaniu rastra za każdym razem pojawia się taki komunikat. Co trzeba poprawić ...
Dodatkowo mam pytannie:
Standardowo każdy raster zapisuję w katalogu projektu w podkatalogu "raster". Natomiast dokonujęc np. transformacji mapy pomiędzy układami program standardowo pokazuje ścieżkę do katalogu projektu. Czy można by to zmienić aby np. jeśli istnieje podkatalog "raster" w danym projekcie ścieżka katalogu źródłowego i docelowego podczas transformacji rastrów ustawiały się automatycznie np. do podkatalogu "raster".
Dodatkowo mam pytannie:
Standardowo każdy raster zapisuję w katalogu projektu w podkatalogu "raster". Natomiast dokonujęc np. transformacji mapy pomiędzy układami program standardowo pokazuje ścieżkę do katalogu projektu. Czy można by to zmienić aby np. jeśli istnieje podkatalog "raster" w danym projekcie ścieżka katalogu źródłowego i docelowego podczas transformacji rastrów ustawiały się automatycznie np. do podkatalogu "raster".
- Załączniki
-
- a.jpeg (21.99 KiB) Przejrzano 9216 razy
Pozdrawiam
Zibi
Zibi
Pozdrawiam.
piotr j.
piotr j.
Aktualizacja PDF Creatora pomogła - dziękuję.
Gdy kliknę w budynek na mapie, a następnie informacje wyświetla mi się jego ID. Po obliczeniu powierzchni zabudowy w raporcie ID nie jest zgodnie z informacją odczytaną z mapy oraz bazy.ad. 10 w raporcie z obliczenia powierzchni zabudowy budynku dodano informację o identyfikatorze budynku, jeśli taki jest w bazie danych, a także powierzchnia budynku podawana jest zawsze w m2,
Najlepiej to zobrazuje film:
http://youtu.be/tP7i_fTfinc?hd=1
Słusznie - poprawiliśmy już w wersji testowej.Gdy kliknę w budynek na mapie, a następnie informacje wyświetla mi się jego ID. Po obliczeniu powierzchni zabudowy w raporcie ID nie jest zgodnie z informacją odczytaną z mapy oraz bazy.
Pozdrawiam Jurek B.
Witam.
A u mnie od ostatniej aktualizacji pikiety o kodzie (jezdnia) na mapie posiadają (strzałkę słupa trakcyjnego), dotyczy tabel i projektów tylko założonych po aktualizacji.
Pozdrawiam.
A u mnie od ostatniej aktualizacji pikiety o kodzie (jezdnia) na mapie posiadają (strzałkę słupa trakcyjnego), dotyczy tabel i projektów tylko założonych po aktualizacji.
Pozdrawiam.
Proszę pobrać plik z załącznika i wypakować jego zawartość do katalogu C-GEO/bin, zamienić z istniejącym plikiem. Powinno być już dobrze.
- Załączniki
-
- I_nowa_2015.zip
- (9.52 KiB) Pobrany 150 razy
W
Ostatnio zmieniony 27 cze 2017, 14:54 przez pabik1, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeśli to mojej sprawie to niestety mój problem nie został rozwiązany po zamienieniu pliku.trazja pisze:Proszę pobrać plik z załącznika i wypakować jego zawartość do katalogu C-GEO/bin, zamienić z istniejącym plikiem. Powinno być już dobrze.
Pozdrawiam.
Bardzo proszę nie spamować różnymi problemami jednego wątku, ale zakładać nowy jeśli to inny problem.pabik1 pisze:W module wyrównania powierzchni jest ok, natomiast w bazie danych już nie.
W przypadku większej ilości działek jest jeszcze weselej. Dzieje się tak na różnych projektach.
Proszę opisać Pana problem w nowym wątku, a ten wpis usunąć z obecnego.
Przy okazji proszę wysłać na mail serwisu ten projekt, z którym ma Pan problem, bo na forum tego nie da rady rozwiązać.
W przyszłości też proszę w takich wypadkach o kontakt bezpośrednio z serwisem, to przyspieszy i ułatwi pomoc.
Pozdrawiam Jurek B.
Prosiłabym o kontakt bezpośredni najlepiej telefonicznie - połączymy się z Panem zdalnie i rozwiążemy problem.zibi pisze:Jeśli to mojej sprawie to niestety mój problem nie został rozwiązany po zamienieniu pliku.trazja pisze:Proszę pobrać plik z załącznika i wypakować jego zawartość do katalogu C-GEO/bin, zamienić z istniejącym plikiem. Powinno być już dobrze.
Pozdrawiam.
Po ostatnich aktualizacjach w zestawie kodów Mapa zasadnicza 2015, brakuje symboli do wyboru, np. trawnik, zakrzewienie i inne...
- Załączniki
-
- cgeo kody.jpg (78.43 KiB) Przejrzano 8824 razy
Pracujemy nad tym, ale raczej za kilka dni będzie poprawka.Po ostatnich aktualizacjach w zestawie kodów Mapa zasadnicza 2015, brakuje symboli do wyboru, np. trawnik, zakrzewienie i inne...
Pozdrawiam Jurek B.
Jednak się udało poprawić to dzisiaj - czyli w dzisiejszej aktualizacji jest już ok.Po ostatnich aktualizacjach w zestawie kodów Mapa zasadnicza 2015, brakuje symboli do wyboru, np. trawnik, zakrzewienie i inne..
Pozdrawiam Jurek B.
Jurek B. pisze:Jednak się udało poprawić to dzisiaj - czyli w dzisiejszej aktualizacji jest już ok.Po ostatnich aktualizacjach w zestawie kodów Mapa zasadnicza 2015, brakuje symboli do wyboru, np. trawnik, zakrzewienie i inne..
pic upload
Chciałem zainstalować dzisiaj aktualizację i instalator zawisł na koniec przy "rejestracji plików..." jakieś konkretne pomysły na to, czy od razu można odpalać jeszcze raz? ( wisi już godzinę )
Zalecam restart komputera i uruchomienie aktualizacji (pobranej i zapisanej w pliku) jako administrator.Chciałem zainstalować dzisiaj aktualizację i instalator zawisł na koniec przy "rejestracji plików..." jakieś konkretne pomysły na to, czy od razu można odpalać jeszcze raz? ( wisi już godzinę )
Pozdrawiam Jurek B.