Rejestracja przez internet.01-09-2017
Rejestracja przez internet.01-09-2017
Nie działa u mnie jak w temacie. Pomogła instalacja poprzedniej wersji programu.
Pozdrawiam
maxim
maxim
Re: Rejestracja przez internet.01-09-2017
A umnie po aktualizacji wyswietla się "wersja demonstracyjna" 

Niestety okazało się, że te problemy występują na wielu komputerach.
Nasi programiści będą szukali rozwiązania przez weekend i mam nadzieję, że w ciągu kilku dni będzie udostępniona już nowa aktualizacja tak by nie sprawiała problemu z rejestracją.
Proszę aby Ci użytkownicy, którzy mieli problem z rejestracją, pobrali instalację poprzedniej aktualizacji z 30.06.2017 r. - z menu Pomoc - Aktualizacja programu przez Internet.
Do czasu rozwiązania problemu wyłączyliśmy możliwość pobrania tej najnowszej aktualizacji z 1.09.2017.
Przepraszam za zamieszanie w związku z tym i problemy, które Państwo mieli.
Nasi programiści będą szukali rozwiązania przez weekend i mam nadzieję, że w ciągu kilku dni będzie udostępniona już nowa aktualizacja tak by nie sprawiała problemu z rejestracją.
Proszę aby Ci użytkownicy, którzy mieli problem z rejestracją, pobrali instalację poprzedniej aktualizacji z 30.06.2017 r. - z menu Pomoc - Aktualizacja programu przez Internet.
Do czasu rozwiązania problemu wyłączyliśmy możliwość pobrania tej najnowszej aktualizacji z 1.09.2017.
Przepraszam za zamieszanie w związku z tym i problemy, które Państwo mieli.
Pozdrawiam Jurek B.
Nie bardzo orientuje się w tej zmianie. Dotychczas miałem jeden klucz hasp i mogłem spokojnie pracować na swoim stanowisku, po czym zabrać klucz i jechać z laptopem w teren, a z terenu pracę dokończyć u siebie w domu. Słowem na wielu sprzętach w różnym czasie na jednym kluczu.
Nie bardzo wiem, co ma zmienić ta aktualizacja internetowa - czy będę musiał co chwilę licencje usuwać i rejestrować ponownie przechodząc na laptop jeszcze będąc w sieci? Laptopa w ogóle nie podłączam sieci. Czy jak mi w niedziele internet w pracy nawali to w poniedziałek nie odpalę programu bo go nie zarejestruje ponownie? I jak się ma ta licencja do sprzętowego klucza - czy z kluczem się uruchomi po anulowaniu licencji internetowej, czy też drugie będzie blokować pierwsze? Przepraszam za tyle pytań, ale niewiele Państwo informacji w tym zakresie wypuścili, a przede wszystkim, czy to ma być narzędzie dla użytkowników, a jeśli tak to jakie to rozwiązanie ma dawać korzyści.
Nie bardzo wiem, co ma zmienić ta aktualizacja internetowa - czy będę musiał co chwilę licencje usuwać i rejestrować ponownie przechodząc na laptop jeszcze będąc w sieci? Laptopa w ogóle nie podłączam sieci. Czy jak mi w niedziele internet w pracy nawali to w poniedziałek nie odpalę programu bo go nie zarejestruje ponownie? I jak się ma ta licencja do sprzętowego klucza - czy z kluczem się uruchomi po anulowaniu licencji internetowej, czy też drugie będzie blokować pierwsze? Przepraszam za tyle pytań, ale niewiele Państwo informacji w tym zakresie wypuścili, a przede wszystkim, czy to ma być narzędzie dla użytkowników, a jeśli tak to jakie to rozwiązanie ma dawać korzyści.
Mam podobny problem, a mianowicie przedwczoraj pracowałem w biurze, a wieczorem w domu chciałem coś dokończyć i niestety zapomniałem anulować licencji na komputerze w pracy i nici. Może dało by się zrobić tak że przy przejściu na inny komputer można by było anulować licencje na poprzednim stanowisku z poziomu komputera na którym aktualnie się pracuje. Jednym słowem który pierwszy się włączy ten ma licencje, a drugi demo.Kunzite pisze:Nie bardzo orientuje się w tej zmianie. Dotychczas miałem jeden klucz hasp i mogłem spokojnie pracować na swoim stanowisku, po czym zabrać klucz i jechać z laptopem w teren, a z terenu pracę dokończyć u siebie w domu. Słowem na wielu sprzętach w różnym czasie na jednym kluczu.
Przyłączam się do prośby, gdyż to bardzo utrudnia prace takie ciągłe anulowanie licencji i od nowa jej pobieranie.
Przy licencji z HASP nie ma w ogóle tematu tej rejestracji internetowej - wszystko działa jak wcześniej.Wystarczy wpiąć klucz do USB.Nie bardzo orientuje się w tej zmianie. Dotychczas miałem jeden klucz hasp i mogłem spokojnie pracować na swoim stanowisku, po czym zabrać klucz i jechać z laptopem w teren, a z terenu pracę dokończyć u siebie w domu. Słowem na wielu sprzętach w różnym czasie na jednym kluczu.
Pozdrawiam Jurek B.
Ok, zrobimy takie rozwiązanie, które umożliwi zdalne przenoszenie licencji.Mam podobny problem, a mianowicie przedwczoraj pracowałem w biurze, a wieczorem w domu chciałem coś dokończyć i niestety zapomniałem anulować licencji na komputerze w pracy i nici. Może dało by się zrobić tak że przy przejściu na inny komputer można by było anulować licencje na poprzednim stanowisku z poziomu komputera na którym aktualnie się pracuje. Jednym słowem który pierwszy się włączy ten ma licencje, a drugi demo.
Pozdrawiam Jurek B.
Jest problem, gdyż po włożeniu klucza i uruchomieniu pojawia się licencja, ale gdy zamknę projekt i chcę
otworzyć nowy to pokazuje mi, że jest wersja demonstracyjna. Natomiast gdy jest zarejestrowana licencja to przy otwarciu następnego projektu nie znika.
otworzyć nowy to pokazuje mi, że jest wersja demonstracyjna. Natomiast gdy jest zarejestrowana licencja to przy otwarciu następnego projektu nie znika.
To proszę ponownie pobrać aktualizację z 4 września. Wczoraj przez jakiś czas był problem z aktualizacją dla kluczy HASP i po godz. 14 poprawiliśmy tą aktualizację.geobar pisze:Jest problem, gdyż po włożeniu klucza i uruchomieniu pojawia się licencja, ale gdy zamknę projekt i chcę
Pozdrawiam Jurek B.