Powolne działanie C-Geo
Re: Powolne działanie C-Geo
Moje parametry komputera są takie
- Załączniki
-
- Przechwytywanie.PNG (10.8 KiB) Przejrzano 12543 razy
---
Pozdrawiam
Grzesiek
Pozdrawiam
Grzesiek
Jeszcze jedna rzecz przychodzi mi do głowy - projekty ma Pan lokalnie na dysku, czy gdzieś w sieci lub na dysku zewnętrznym?
Projekty mam na dysku zewnętrznym i działamy przez sieć w c-geo. Sam problem uruchamiania programu już chyba rozwiązałem - podzieliłem projekty na 5 różnych ścieżek przez co program szybciej stratuje. Problem pojawia się gdy zaimportuje DXFa wygenerowanego z Delty, samo powiększenie mapy trwa 6-7 sekund, przerysowanie, przesunięcie mapy tak samo... Już nawet próbowałem odhaczać wygładzenie linii i tekstu ale zero poprawy.
---
Pozdrawiam
Grzesiek
Pozdrawiam
Grzesiek
Czyli inne duże projekty (nie z importu z dxf) działają prawidłowo?
Jeżeli tak to może pomoże eksport do innej nowej mapy ?
Jeżeli tak to może pomoże eksport do innej nowej mapy ?
-To serve and protect-
Tak, inne projekty działają płynie i szybko... Problemem jest nieszczęsna Delta
Może podeślę do kogoś GIVa i wyeksportowanego z niego DXFa żeby sprawdzić co i jak?

Może podeślę do kogoś GIVa i wyeksportowanego z niego DXFa żeby sprawdzić co i jak?
---
Pozdrawiam
Grzesiek
Pozdrawiam
Grzesiek
Proszę bardzo
- Załączniki
-
- ul. Lipowa.zip
- (269.28 KiB) Pobrany 164 razy
---
Pozdrawiam
Grzesiek
Pozdrawiam
Grzesiek
Proszę na priv o adres email. Podeślę projekt z wgranym plikiem DXF. U mnie nie zauważyłem jakiegoś specjalnego spowolnieia programu.
Pozdrawiam.
piotr j.
piotr j.
Załączyłem projekt jednak tutaj 

- Załączniki
-
- lipowa.zip
- (1.1 MiB) Pobrany 170 razy
Pozdrawiam.
piotr j.
piotr j.
Po imporcie tego dxf również nie mam problemu. Nawet sprawdzania spójności nie robiłem...
-To serve and protect-
U mnie dalej masakra
Postaram się zaraz jakoś nagrać jak wygląda to u mnie :/

---
Pozdrawiam
Grzesiek
Pozdrawiam
Grzesiek
Ja importowałem symbole jako obiekty . Może dlatego. Informatyk przyjrzy się plikowi i damy znać
-To serve and protect-
Zrobiłem import całości jako obiekty, i nie zauważyłem szczególnej różnicy w działaniu.
Pozdrawiam.
piotr j.
piotr j.
zaraz dorzucę link do filmiku jak to wygląda u mnie, ładuje się na stronkę 

---
Pozdrawiam
Grzesiek
Pozdrawiam
Grzesiek
Aby wykluczyć spowolnienie dyskiem zewnętrznym to może należy spróbować założyć projekt na dysku wewnętrznym, zaimportować plik i sprawdzić wydajność. Kojarzę ze duży spadek szybkości był wtedy gdy ktoś włączył sobie funkcje wygładzania linii
Pozdrawiam Rafał Kocierz
Tak to u mnie działa płynie xD
Wygładzanie linii i tekstów mam wyłączone. Inne o wiele większe projekt założone na dysku sieciowy działają płynnie i szybko. Z tym że tam DXF są pobrane z iKERGu. Import zawsze wykonuję tak samo. Wczytany GIV też działa tak wolno jak filmik z DXFem :/
Wygładzanie linii i tekstów mam wyłączone. Inne o wiele większe projekt założone na dysku sieciowy działają płynnie i szybko. Z tym że tam DXF są pobrane z iKERGu. Import zawsze wykonuję tak samo. Wczytany GIV też działa tak wolno jak filmik z DXFem :/
---
Pozdrawiam
Grzesiek
Pozdrawiam
Grzesiek
Czy sprawdził Pan już jak działa to gdy projekt na dysku lokalnym? Te ustawienia ma Pan włączone?
Pozdrawiam Jurek B.
Tak, ustawienia programu dla Windowsa mam włączone. Na dysku lokalnym mapa działa trochę płynniej, gdzieś o połowę krócej się odświeża
---
Pozdrawiam
Grzesiek
Pozdrawiam
Grzesiek
A tak działa DXF (dwa razy większy pod względem powierzchni) pobrany z iKergu oraz przez sieć...
---
Pozdrawiam
Grzesiek
Pozdrawiam
Grzesiek
Przez forum raczej się nie znajdzie przyczyny, zalecałbym pomoc zdalną - wtedy można zobaczyć więcej.
Pozdrawiam Jurek B.