Witam.
Chcę z mapy usunąć punkty bez kodów (z warstwy zerowej),ale nie takie, na których pozaczepiane są linie (np.ogrodzeń,nawierzchni). Jednym słowem chcę pozostawić całą sytuację,którą zmierzyłem i narysowałem,a usunąć pikiety wysokościowe. Jak to zrobić?
Pozdrawiam.
Punkty bez kodów - pytanie.
Re: Punkty bez kodów - pytanie.
Witam, jeśli byłyby to punkty bez kodów i z numerami z @ to sprawa jest prosta - wystarczy kontrola spójności mapy. Jeśli te punkty mają numery, to trzeba wyeksportować mapę do innej, nowej mapy - z wyłączeniem warstwy zerowej. Wtedy punkty, które nie należą do żadnego obiektu nie zostaną wyeksportowane.
Pozdrawiam Jurek B.
Te punkty to pikiety,czyli mają numer bez @.
Mam pikiety typowo wysokościowe i pikiety tworzące np. ogrodzenie. Wszystkie te pikiety są na warstwie zerowej,także te od ogrodzenia czy też innej linii. Chciałbym pozbyć się pikiet wysokościowych,a pozostawić pikiety z tym ogrodzeniem. Muszę ze wszystkich pomierzonych pikiet wyodrębnić tylko to co do ośrodka (wysokościówki nie przekazuję).
W tym wypadku, proszę postąpić tak jak opisałem w drugim zdaniu:
Jeśli te punkty mają numery, to trzeba wyeksportować mapę do innej, nowej mapy - z wyłączeniem warstwy zerowej. Wtedy punkty, które nie należą do żadnego obiektu nie zostaną wyeksportowane.
Pozdrawiam Jurek B.
Dziękuję za pomoc.