Generowanie WZDE dla działek

Pytania dotyczące obsługi programu C-Geo V8 i kolejnych edycji
maciekwu
VIP
VIP
Posty: 1018
Rejestracja: czwartek, 31 marca 2005, 19:17

Generowanie WZDE dla działek

Post autor: maciekwu »

generuję WZDE dla działek z modułu rozliczenia użytków. Używam formularza: "Drukuj wykaz-stan dotychczasowy z pliku SWD/GML-stan nowy z danych C-Geo" Wykaz powstaje prawidłowy. Nie są jedynie pobierane z pliku SWD dane dotyczące poz. rej oraz nr KW. Myślę, że problem jest w szablonie. W szablonie jest wpis [nr_rej] i [kw]. Czy i jak należy zmienić te wpisy?
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 7159
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: Generowanie WZDE dla działek

Post autor: Jurek B. »

Przydałby się do analizy ten plik SWD, plik szablonu i kopia projektu, bo zmienne poprawnie Pan wpisuje.
Pozdrawiam Jurek B.
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 7159
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: Generowanie WZDE dla działek

Post autor: Jurek B. »

Niestety obecnie dane JRG i KW są dostępne tylko w sesji po wskazaniu pliku źródłowego SWDE/GML w oknie rozliczania użytków. Po zamknięciu okna i ponownym wywołaniu, program nie pamięta tych danych, dlatego trzeba ponownie załadować SWDE/GML do okna rozliczenia. Oczywiście opcja pobierania KW z danych działek C-GEO musi być wcześniej wyłączona.
Pozdrawiam Jurek B.
maciekwu
VIP
VIP
Posty: 1018
Rejestracja: czwartek, 31 marca 2005, 19:17

Re: Generowanie WZDE dla działek

Post autor: maciekwu »

Niestety nie mogę osiągnąć tego efektu. Opiszę wszystkie czynności pewnie problem jest banalny i zawiera się w szczególe.
Pracuję na plikach, które wysłałam do serwisu.
1 wchodzę w obliczenia/obliczenie powierzchni/rozliczenie użytków/powierzchnie wyrównane
2 następuje rozliczenie działek- odznaczam wszystkie działki
3 okienko wczytywania danych ....numery KW pobieraj z....." jest odhaczone wczytuję plik SWD
4 zaznaczam działki, które mają być w nowym stanie
5 Generuj WZDE/"drukuj wykaz-stan dotychczasowy z pliku SWD....."
6 Enter/okienko "pełny id działki dotychczasowej" wpisuje ID działki
7 powstaje WZDE bez poz rej i KW, dane działek są prawidłowe oraz pozostałe dane są prawidłowe.
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 7159
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: Generowanie WZDE dla działek

Post autor: Jurek B. »

Chyba jednak przez forum nie dam rady więcej pomóc - proszę o kontakt bezpośrednio ze mną, ale dzisiaj przed godz. 12, później ewentualnie we środę.
Pozdrawiam Jurek B.
ODPOWIEDZ