Dxf problem z edycją warstw

Pytania dotyczące obsługi programu C-Geo V8 i kolejnych edycji
marcin.k
___
___

Dxf problem z edycją warstw

Post autor: marcin.k »

Zainstalowałem program na nowym komputerze i Przy imporcie dxf do programu nie mogę edytować warstw (po zmianie grubości linii lub koloru w zakładce warstwy nie zachodzą żadne zmiany na mapie) a linie importują się z grubością 0.18 chociaż domyślnie na warstwie ustalona jest grubość np. 0.5 dla budynków proszę o pomoc. W załączniku przesyłam przykładowy projekt.
Załączniki
test.zip
(554.01 KiB) Pobrany 53 razy
Asia T.
Team
Team

Re: Dxf problem z edycją warstw

Post autor: Asia T. »

marcin.k pisze: 21 gru 2021, 09:41 Zainstalowałem program na nowym komputerze i Przy imporcie dxf do programu nie mogę edytować warstw (po zmianie grubości linii lub koloru w zakładce warstwy nie zachodzą żadne zmiany na mapie) a linie importują się z grubością 0.18 chociaż domyślnie na warstwie ustalona jest grubość np. 0.5 dla budynków proszę o pomoc. W załączniku przesyłam przykładowy projekt.
Być może musi Pan wymusić zmianę stylów linii - klikamy prawym klawiszem na warstwie lub na całym katalogu WARSTWY w legendzie i wybieramy -> Ustaw obiektom domyślny styl linii.
Prawdopodobnie nie ustawia się to automatycznie, ponieważ nie ma ustawionych wymaganych uprawnień: https://softline.geo.pl/wiki/index.php? ... ciem_pracy .
Proszę zwrócić szczególną uwagę na punkt 3 o ustawieniach uprawnień oraz na ustawienia w programie antywirusowym lub defenderze.
marcin.k
___
___

Re: Dxf problem z edycją warstw

Post autor: marcin.k »

Dziekuję! Pomogło, przestawiłem też żeby program przepisywał styl warstw c-geo a nie dxf więc po imporcie od razu dostosowuje mi warstwy.
ODPOWIEDZ