Dzień dobry,
mam problem z C-GML. Modyfikuję bazę gesut wg nowego rozporządzenia 2021. Dotychczas, w bazach 2015 rysowałem nową sieć gesut, klikałem na nią PPM, wybierałem opcje Przenieś historię obiektu... i z listy wybierałem sieć projektowaną, która odpowiadała nowowykonanej nitce. Teraz gdy robię gmla wg rozporządzenia z 2021 r. po wybraniu opcji Przenieś historię obiektu... wyświetla mi się lista dostępnych sieci, ale są to tylko sieci istniejące, nie ma na tej liście sieci projektowanych. Jak poradzić sobie z tym problemem? Jak poprawnie wykonać plik gml? Czy teraz po nowemu sam mam uzupełniać wszystkie atrybuty i nowa sieć ma mieć swoje nowe ID? Co z brakiem ciągłości historii obiektów? Dziękuję za pomoc.
Przenoszenie historii obiektów
Re: Przenoszenie historii obiektów
Dzień dobry,
opisana przez Pana procedura przenoszenia historii z obiektu projektowanego na istniejący w GML 2021 (analogiczna do GML 2015) będzie dostępna w programie już za kilka dni (w najbliższej aktualizacji wrześniowej). Jeśli jednak zależy Panu już teraz na tej funkcjonalności to proszę pobrać ze strony plik testowy cgeo8.exe i nadpisać go w głównym folderze C-geo (oczywiście jeśli ma Pan aktywną możliwość aktualizacji programu).
W razie problemów proszę o kontakt tel. z serwisem.
opisana przez Pana procedura przenoszenia historii z obiektu projektowanego na istniejący w GML 2021 (analogiczna do GML 2015) będzie dostępna w programie już za kilka dni (w najbliższej aktualizacji wrześniowej). Jeśli jednak zależy Panu już teraz na tej funkcjonalności to proszę pobrać ze strony plik testowy cgeo8.exe i nadpisać go w głównym folderze C-geo (oczywiście jeśli ma Pan aktywną możliwość aktualizacji programu).
W razie problemów proszę o kontakt tel. z serwisem.
pozdrawiam
Damian M.
Damian M.