Hmm, w edycji standardowego wzorca Protokołu przyjęcia granic jest zmienna: [akt_jew] - która działa u mnie poprawnie.
Protokół przyjęcia granic w module SWDE/GML
Re: Protokół przyjęcia granic w module SWDE/GML
Pozdrawiam Jurek B.
Witam!
Mam mały problem ze zmienną [akt_jew]
W informacji z rejestru gruntów wyświetla się (poprawnie) Natomiast w protokole przyjęcia pojawia się (niepoprawnie, nawet nie wiem skąd, bo takiej wartości w IzRG nie ma ani jako Gmina ani jako Jedn. ewid.)
Mam mały problem ze zmienną [akt_jew]
W informacji z rejestru gruntów wyświetla się (poprawnie) Natomiast w protokole przyjęcia pojawia się (niepoprawnie, nawet nie wiem skąd, bo takiej wartości w IzRG nie ma ani jako Gmina ani jako Jedn. ewid.)
Pozdrawiam
Ao
Ao
Wygląda że jest tak:
- w informacji jest brane z obiektu GML-a EGB_JednostkaEwidencyjna - jak go nie ma to tam nie wyświetli nazwy
- w raporcie bierze z naszego słownika
Zrobię żeby w raporcie sprawdzał czy jest EGB_JednostkaEwidencyjna i dopiero jak jej nie bedzie brał ze słownika
- w informacji jest brane z obiektu GML-a EGB_JednostkaEwidencyjna - jak go nie ma to tam nie wyświetli nazwy
- w raporcie bierze z naszego słownika
Zrobię żeby w raporcie sprawdzał czy jest EGB_JednostkaEwidencyjna i dopiero jak jej nie bedzie brał ze słownika
pozdrawiam
grzes
grzes
Czy dałoby się dołożyć opcję, żeby generował protokół dla zaznaczonych działek, a działki sąsiednie wyznaczał z mapy, ale żeby to zrobił na jednym protokole? Aktualnie jak robię taką opcję dla np. trzech działek to powstają 3 protokoły. Fajnie gdyby powstał jeden protokół, bo w takiej sytuacji jak chciałbym go połączyć w jeden to muszę szukać duplikujących się działek
W aktualnej wersji jest wybór na bazie punktów - może to coś pomoże?
pozdrawiam
grzes
grzes
Nie bardzo rozumiem na czym to polega. Zaznaczyłem w tabeli punkty graniczne, wkleiłem i dostaję komunikat "na liście działek nie ma zaznaczonych żadnych działek". Co bym nie zaznaczył w zakładce "Dane" to efekt jest taki sam.
na zrzucie tego nie ma - ale oprócz punktów musi Pan wybrać tą opcję "wyszukaj na podstawie listy punktów granicznych" - kropka tam musi być włączona
pozdrawiam
grzes
grzes