Zaznaczanie punktów Mapa - Tabela
Zaznaczanie punktów Mapa - Tabela
Witam
Jak zaznaczyć kilkanaście punktów (więcej niż jeden) na mapie tak aby te same punkty były zaznaczone w Tabeli. Punkty nie mają numeracji po kolei.
Pozdrawiam
Jak zaznaczyć kilkanaście punktów (więcej niż jeden) na mapie tak aby te same punkty były zaznaczone w Tabeli. Punkty nie mają numeracji po kolei.
Pozdrawiam
Re: Zaznaczanie punktów Mapa - Tabela
Czy w oknie mapy i w tabeli można byłoby dodać ikonkę zaznacz punkty z kodem? Aktualnie mamy 3 ikonki- zaznacz wszystkie, odznacz wszystkie, zaznacz odwrotnie. Jeżeli byłaby możliwość to prosiłbym o ikonkę z opcją zaznaczenia pkt zakodowanych
Można sobie poradzić filtrem. Najpierw filtr: A potem "Zaznacz przefiltrowane" i wyłączyć filtr (na dole okna tabeli)
pozdrawiam
grzes
grzes
Wiem. Można też szybciej - przesiewanie prostokątem,kodem- wybrać punkty bez kodu, a następnie zaznaczyć odwrotnie. Ale zależałoby mi na formie ikonki. Robię automat do przygotowania szkicu, i żeby pominąć dużo operacji z klikaniem oraz przejściem pomiędzy mapą i tabelą to najszybsza byłaby forma ikonki działająca w oknie mapy oraz tabelki
Mam pytanie odnośnie widoczności punktów na mapie, czy istnieje możliwość wyłączenia punktów z widoczności na mapie w opcjach tabeli? Chodzi mi głównie o wyłączenie widoczności numerów punktów granicznych które są bardzo długie i często przysłaniają widoczność punktów z pomiaru.
Zawsze można na mapie wyłączyć warstwę z punktami granicznymi.
Pozdrawiam Rafał Kocierz
Jest to sposób, niestety znikają też symbole.
Najlepiej skorzystać z funkcji ikonki "11" - ustawić odcięcie 16 znaków z numeru punktu (lub wskazanego pola idPunktu) i zastosować to ograniczenie tylko dla punktów na warstwie EGB_PunktGraniczny:
- Załączniki
-
- Zrzut ekranu 2024-03-26 120053.png (51.9 KiB) Przejrzano 1499 razy
Pozdrawiam Jurek B.
To może warto włączyć przycinanie numerów już na etapie importu ... pełny numer i tak jest zapisany w id, a ponieważ pliki GML robimy dla każdego obrębu osobno to nie będzie powtórzeń ... no chyba że z numerami z pomiaru. Ewentualnie obcinać z zostawieniem numeru obrębu.
Pozdrawiam Rafał Kocierz