Witam.
Przerobiłem trasę kabla SN z projekt. na istniejącą, tj. przepiąłem w całości projekt na zmierzone pikiety, kabel dostał nowy kod, tzn. SUEP Przewód elektroenergetyczny podziemny, program wykrył to i zaproponował zmianę stylizacji (czy jakoś tak ...), czyli pojawiła się linia ciągła i etykieta eS.
Ale kabel cały czas jest na warstwie GES_PrzewodElektroenergetyczny-Projektowany. W obu tabelach info atrybuty są ok, ale w tej mniejszej w jej nagłówku jest opis : Baza danych : gml1/GES_PrzewodElektroenergetyczny-Projektowany.
Przeanalizowałem pierwszy film ze szkolenia i nic ...
Problem z ,zamianą' sieci z proj. na wykonaną.
Re: Problem z ,zamianą' sieci z proj. na wykonaną.
Z Pana opisu jak na razie nie wynika nic złego, przewód został na starej warstwie ale ma właściwy kod i atrybuty. Teraz wystarczy zrobić eksport do GMLa i będzie ok. Ja osobiście wolę narysować nowy przewód i później przenieść historię z projektowanego, no ale są różne szkoły
ale każda przyniesie dobry wynik w postaci poprawnego pliku GML.

Pozdrawiam Rafał Kocierz
Re: Problem z ,zamianą' sieci z proj. na wykonaną.
Dzięki za info, dopiero zaczynam przygodę z gml...
Zajrzałem do innego projektu z krótkim kabelkiem robionego kilka dni temu i tam też była identyczna sytuacja, tylko nie zwróciłem na to uwagi.
A że temat już przyjęty do zasobu, więc chyba faktycznie jest ok. Narysowanie nowego kabelka i przeniesienie historii z projektowanego przećwiczę, bo chyba ten sposób bardziej do mnie przemawia.
Pozdrawiam.
Zajrzałem do innego projektu z krótkim kabelkiem robionego kilka dni temu i tam też była identyczna sytuacja, tylko nie zwróciłem na to uwagi.
A że temat już przyjęty do zasobu, więc chyba faktycznie jest ok. Narysowanie nowego kabelka i przeniesienie historii z projektowanego przećwiczę, bo chyba ten sposób bardziej do mnie przemawia.
Pozdrawiam.