Problem z przeładowaniem warstw w legendzie.
Problem z przeładowaniem warstw w legendzie.
W ostatnim czasie zauważyłem, że jest problem z przeładowaniem się warstw w legendzie przy przejściu między tabelami w danym projekcie, przez długi czas pozostają w legendzie warstwy w wcześniej otwartej tabeli. Nie pomaga niestety kliknięcie przycisku "odśwież" w legendzie. Z reguły trzeba trochę odczekać, kilka razy "poprzesuwać" mapę i za którymś razem legenda się "odświeża". Niestety powoduje to liczne błędy podczas tworzenia nowych warstw czy też modyfikowaniu starych o takich samych nazwach w różnych tabelach (np. zmiana grubości czy kolor linii) - program "głupieje" i zmienia parametry warstw dla tabeli wcześniej otwartej, zamiast otwartej obecnie. Czy jest możliwość naprawy tego problemu?
Re: Problem z przeładowaniem warstw w legendzie.
U mnie ta aktualizacja treści legendy jest natychmiastowa, proszę o kontakt tel. z naszym serwisem - sprawdzimy online co jest przyczyną tego zachowania programu u Pana.
Pozdrawiam Jurek B.
U mnie występuje to samo
[size=134][url=http://www.geodezja.net.pl/]www.geodezja.net.pl[/url][/size]
U mnie też to samo występuje już od dłuuuugiego czasu - czy jakieś rozwiązanie się znalazło ?
U mnie dokładnie to samo i obserwuję to od dosyć dawna. Zauważyłem, że wyłączenie i włączenie legendy pomaga
potwierdzam co koledzy napisali. Problem istnieje od dawna.
pozdrawiam Lukasz Zacharczuk
Niestety mimo mojej prośby nikt z Państwa z naszym serwisem się nie kontaktował.
Pozdrawiam Jurek B.
problem z odswiezaniem legendy nie wystepuje za kazdym razem. Trudno zdiagnozowac w jakich okolicznosciach nastepuje. By bylo latwiej wychwycic sytuacje proponuje w naglowku legendy dodac nazwe tabeli/mapy.
- Załączniki
-
- Zrzut ekranu 2024-06-19 103827.png (2.85 KiB) Przejrzano 1240 razy
pozdrawiam Lukasz Zacharczuk
Ok, na razie poczekamy na zgłoszenie się kogoś kto to będzie umiał pokazac na serwisie.
Pozdrawiam Jurek B.
U mnie ten problem nie występuję zawsze, jednak gdy tylko napotkam to ponownie to skontaktuję się z Państwa serwisem. Aktualnie pracuje w projekcie, w którym przeładowanie legendy następuje natychmiastowo. Nie mam pojęcia, od czego to zależy. Mimo wszystko dziękuję za pomoc i pozdrawiam.