baza osob
baza osob
nowa wersja cgml chyba "przypomniała sobie" o starym błędzie którego nie widzialem od dawna tzn ginie spora czesc bazy osob a czesc nie jest przyporządkowana do powiatu
restart zazwyczaj przywraca stan poprawny ale bywa to upierdliwe
restart zazwyczaj przywraca stan poprawny ale bywa to upierdliwe
Re: baza osob
Proszę dokładniej opisać problem, ponieważ u nas nie potrafimy tego wywołać. Restart programu przywraca stan poprawny, czy ponownie Pan przeinstalowuje?
zwykly restart pomaga. zaliczylem juz z tego powodu usterke, ale sie pilnuje wiec powinienem sobie z tym poradzic. problem występuje zarówno na komputerze podstawowym jak i laptopie [ używam ich wymiennie]
w najbliższym momencie jak to wystapi podesle zrzuty ekranu
wyglada to tak ze w programie jest duzo mniej pozycji bazy osob, ok polowa z nich nie jest przydzielona do powiatu [a zawsze wszystkie przydzielam] a co najwazniejsze kiedy "grzebie cos" [ zazwyczaj poprawiam po usterce lub dokańczam cos ] to zamiast wladajacego wyswietla mi sie jakas cyfra w polach edytora obiektu przycisk "baza danych tryb przegladania pojedynczego rekordu''
wyglada to tak ze w programie jest duzo mniej pozycji bazy osob, ok polowa z nich nie jest przydzielona do powiatu [a zawsze wszystkie przydzielam] a co najwazniejsze kiedy "grzebie cos" [ zazwyczaj poprawiam po usterce lub dokańczam cos ] to zamiast wladajacego wyswietla mi sie jakas cyfra w polach edytora obiektu przycisk "baza danych tryb przegladania pojedynczego rekordu''
Bardzo dziwne, że pomaga zwykły restart, to jakby coś blokowało dostęp do bazy po aktualizacji. Czy ma Pan ustawione uprawnienia tak, jak w artykule?geoproj5 pisze: ↑19 lip 2024, 19:09 zwykly restart pomaga. zaliczylem juz z tego powodu usterke, ale sie pilnuje wiec powinienem sobie z tym poradzic. problem występuje zarówno na komputerze podstawowym jak i laptopie [ używam ich wymiennie]
https://softline.geo.pl/wiki/index.php? ... ciem_pracy
tak. wszystko9 mam tak poustawiane
nawet juz jakis czas temu wylaczym niemal wszystkie funkcje windows defendera [ przynajmnije na czas pracy]
dzisiaj otwarlem projekt cgeo i wszytskie obiekty przylacza gazociagowego mialy zaznaczone " przedsiebiorstwo wodociagowe" ... dziwne
nawet juz jakis czas temu wylaczym niemal wszystkie funkcje windows defendera [ przynajmnije na czas pracy]
dzisiaj otwarlem projekt cgeo i wszytskie obiekty przylacza gazociagowego mialy zaznaczone " przedsiebiorstwo wodociagowe" ... dziwne
Jednak to coś u nas, proszę zamienić załączony plik w katalogu C-GML/bingeoproj5 pisze: ↑22 lip 2024, 13:49 tak. wszystko9 mam tak poustawiane
Podmieniliśmy też plik w instalacji C-GML, po ponownym pobraniu instalacji z 11-07 powinno być już wszystko w porządku.geoproj5 pisze: ↑22 lip 2024, 13:49 tak. wszystko9 mam tak poustawiane
Ok nie chcialem pisac zbyt pochopnie. Dzialam juz na tyle dlugo ze moge stwierdzic ze jest wszystko spoko