działka nie została zmodernizowana
działka nie została zmodernizowana
usunąłem punkt graniczny będącym punktem należącym do dwu działek, wcześniej odpiąłem granicę jednej z działek od tego punktu. W wyniku w obwodnicach obu działek brak jest tego punktu. Dostałem uwagę, że, że punkt nie może być usunięty gdyż należy do jednej z tych działek. Tłumaczono mi, że działka ta nie została zmodyfikowana. W czym jest problem?
Re: działka nie została zmodernizowana
Dzień dobry,maciekwu pisze: ↑03 paź 2024, 12:43 usunąłem punkt graniczny będącym punktem należącym do dwu działek, wcześniej odpiąłem granicę jednej z działek od tego punktu. W wyniku w obwodnicach obu działek brak jest tego punktu. Dostałem uwagę, że, że punkt nie może być usunięty gdyż należy do jednej z tych działek. Tłumaczono mi, że działka ta nie została zmodyfikowana. W czym jest problem?
niestety może nie udać się pomóc przez forum, prosimy o kontakt z naszym serwisem - telefoniczny lub proszę przesłać do nas projekt z zaznaczeniem, których działek dotyczy problem.
Jest to nasz błąd, przy edycji punktu granicznego działki, działka sąsiednia nie ulega modyfikacji. Poprawimy to jak najszybciej, proszę tymczasem w tej pracy "sztucznie" poruszyć działką tak, aby uległa edycji - najlepiej zrobić to poprzez zmianę atrybutu na chwilę, przejście do innego atrybutu (aby zatwierdziła się zmiana) i potem powrót do poprzedniej wartości, jak na gifie. Gdy tylko pojawi się wersja testowa z poprawką, poinformujemy o tym tutaj.maciekwu pisze: ↑03 paź 2024, 12:43 usunąłem punkt graniczny będącym punktem należącym do dwu działek, wcześniej odpiąłem granicę jednej z działek od tego punktu. W wyniku w obwodnicach obu działek brak jest tego punktu. Dostałem uwagę, że, że punkt nie może być usunięty gdyż należy do jednej z tych działek. Tłumaczono mi, że działka ta nie została zmodyfikowana. W czym jest problem?
Dziękuję za pomoc. Nie wiem jak przejść do okna edycji pojedynczego rekordu bazy aby zmienić atrybuty.
Trzeba włączyć ikonkę "i" lub tą druga z prostokątem obok "i" (są obok ikonki "SWDE", wtedy po kliknięciu w działkę pojawi się okno atrybutów działki do edycji.
Pozdrawiam Jurek B.