Witam,
1. Jak mam ustawić c-geo aby na szkicach znalazły się numery punktów z odnośnikami, gdy pole robocze jest obrócone o jakis kąt? Obecnie na szkicu albo odnośnik jest dobry, a opis punktu obrócony, albo odwrotnie. Na mapie wszystko jest ok, bład występuje tylko na podglądzie szkicu. Ustawienie obrotu napisu względem ramki/siatki nie pomaga.
2. Opis punktu - opis jako tekst: jak ustawić kąt opisu? Jest możliwość ustawienia kąta względem ramki/siatki ale nie widzę gdzie wstawić wartość kąta?
3. Eksport do pliku rastrowego .pdf nie działa - pokazuje się tylko pusta kartka. Jpg i bmp są dobre.
Pozdrawiam EP
Szkice
Witam
ad. 1, 2
Proszę postąpić, jak po niżej a pożądany efekt zostanie osiągniety.
ad. 3 u mnie działa poprawnie
Z powazaniem.
AM
ad. 1, 2
Proszę postąpić, jak po niżej a pożądany efekt zostanie osiągniety.
ad. 3 u mnie działa poprawnie
Z powazaniem.
AM
- Załączniki
-
- Wrtośc kata mozna np. pobrać z okna "Pole robocze" dla formularza, napisy będą połozone np. równolegle do ramki formularza
Zanaczyć "Kąt względem RAMKI" - Tekst.jpg (46.83 KiB) Przejrzano 2414 razy
-
- Parametry_1.jpg (12.84 KiB) Przejrzano 2414 razy
-
- Parametry_2.jpg (16.85 KiB) Przejrzano 2414 razy
Witam
Myślę że kolega wcześniej bardzo dobrze opisał jak poradzić sobie z pkt. 1
Co do pkt 2 - to faktycznie nie można w programie ustalić kąta opisu punktu innego niż zerowy - czyli opis poziomy, który oczywiście będzie się obracał razem z obrotem mapy do wydruku. Nie wpadliśmy na to, że może być potrzebny inny kąt opisu punktu.
Jeśli faktycznie będzie to potrzebne - myślę że można taki kąt dodać w oknie wstawiania opisu - proszę użytkowników o ewentualne uwagi.
Co do generowania PDF - proszę sprawdzić na innych mapach - jeśli się nie uda - proszę o kontakt tel. z nami (071 7889287) - może przez telefon będzie łatwiej znaleźć przyczynę.
Myślę że kolega wcześniej bardzo dobrze opisał jak poradzić sobie z pkt. 1
Co do pkt 2 - to faktycznie nie można w programie ustalić kąta opisu punktu innego niż zerowy - czyli opis poziomy, który oczywiście będzie się obracał razem z obrotem mapy do wydruku. Nie wpadliśmy na to, że może być potrzebny inny kąt opisu punktu.
Jeśli faktycznie będzie to potrzebne - myślę że można taki kąt dodać w oknie wstawiania opisu - proszę użytkowników o ewentualne uwagi.
Co do generowania PDF - proszę sprawdzić na innych mapach - jeśli się nie uda - proszę o kontakt tel. z nami (071 7889287) - może przez telefon będzie łatwiej znaleźć przyczynę.
Pozdrawiam Jurek B.