Wydruk punktów z tabeli

Pytania dotyczące obsługi programu C-Geo V8 i kolejnych edycji
Awatar użytkownika
Ewaryst
__
__
Kontakt:

Wydruk punktów z tabeli

Post autor: Ewaryst »

Witam,
proszę o podpowiedź: w tabeli zaznaczam punkty do eksportu, wybieram druk dwukolumnowy, format, (zrzut 1) i pokazuje się tabelka - podgląd wydruku (zrzut 2). W jaki sposób mogę zmienić szerokość kolumn, tak aby starczyło miejsca na wszystkie kolumny? Chciałbym to zrobić raz, i potem zapamietać te ustawienia.
Pozdrawiam EP
Załączniki
z1.jpg
z1.jpg (97.98 KiB) Przejrzano 1651 razy
z2.jpg
z2.jpg (85.79 KiB) Przejrzano 1651 razy
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team

Post autor: Jurek B. »

Niestety obawiam się że może tu pomóc tylko zmiana układu kartki na poziomy - w oknie tego edytora z tabelką - menu Format-Układ strony.
Co prawda jest jeszcze możliwość zmiany wzorca ale tu już samemu trudno wykonać. Zmiana wzorca może polegać jedynie na zwężeniu szerokości kolumn numerów, ale wówczas dłuższe numery punktów nie będą się mieściły. Jeśli to Panu odpowiada - możemy wysłać tak zmieniony wzór mailem.
PS. zauważyłem że wystarczyć tu może zmniejszenie lewego marginesu - standardowo 2cm na 1.5 cm - też opcja w menu Format. Również tą zmianę możemy wykonać na stałe we wzorcu.
Pozdrawiam Jurek B.
Awatar użytkownika
Ewaryst
__
__
Kontakt:

Format wydruku

Post autor: Ewaryst »

Jeśli jest to możliwe, to prosilbym o przesłanie pliku. Numer punktu ma max 6 znaków a i to rzadko. Wczoraj zmienialem szerokości kolumn ręcznie, ale jest to żmudna robota.
Pozdrawiam EP
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team

Post autor: Jurek B. »

Jeszcze o jednym najprostszym rozwiązaniu zapomniałem - proszę wejść do parametrów raportów (Opcje-Parametry raportów) tam zmienić lewy margines na 1.5 cm - to zadziała gdyż z tego miejsca są ustalane marinesy dla raportów i wydruków.
Pozdrawiam Jurek B.
ODPOWIEDZ