Witam,
proszę o podpowiedź: w tabeli zaznaczam punkty do eksportu, wybieram druk dwukolumnowy, format, (zrzut 1) i pokazuje się tabelka - podgląd wydruku (zrzut 2). W jaki sposób mogę zmienić szerokość kolumn, tak aby starczyło miejsca na wszystkie kolumny? Chciałbym to zrobić raz, i potem zapamietać te ustawienia.
Pozdrawiam EP
Wydruk punktów z tabeli
Wydruk punktów z tabeli
- Załączniki
-
- z1.jpg (97.98 KiB) Przejrzano 1651 razy
-
- z2.jpg (85.79 KiB) Przejrzano 1651 razy
Niestety obawiam się że może tu pomóc tylko zmiana układu kartki na poziomy - w oknie tego edytora z tabelką - menu Format-Układ strony.
Co prawda jest jeszcze możliwość zmiany wzorca ale tu już samemu trudno wykonać. Zmiana wzorca może polegać jedynie na zwężeniu szerokości kolumn numerów, ale wówczas dłuższe numery punktów nie będą się mieściły. Jeśli to Panu odpowiada - możemy wysłać tak zmieniony wzór mailem.
PS. zauważyłem że wystarczyć tu może zmniejszenie lewego marginesu - standardowo 2cm na 1.5 cm - też opcja w menu Format. Również tą zmianę możemy wykonać na stałe we wzorcu.
Co prawda jest jeszcze możliwość zmiany wzorca ale tu już samemu trudno wykonać. Zmiana wzorca może polegać jedynie na zwężeniu szerokości kolumn numerów, ale wówczas dłuższe numery punktów nie będą się mieściły. Jeśli to Panu odpowiada - możemy wysłać tak zmieniony wzór mailem.
PS. zauważyłem że wystarczyć tu może zmniejszenie lewego marginesu - standardowo 2cm na 1.5 cm - też opcja w menu Format. Również tą zmianę możemy wykonać na stałe we wzorcu.
Pozdrawiam Jurek B.
Format wydruku
Jeśli jest to możliwe, to prosilbym o przesłanie pliku. Numer punktu ma max 6 znaków a i to rzadko. Wczoraj zmienialem szerokości kolumn ręcznie, ale jest to żmudna robota.
Pozdrawiam EP
Pozdrawiam EP