Aktualizacja 1.04.2014r.
Aktualizacja 1.04.2014r.
Po zainstalowaniu aktualizacji:
1) Mimo instalacji aktualizacji, program na starcie informuje o pojawieniu się aktualizacji
2) Brak dolnego paska z listą otwartych tabel i map.
1) Mimo instalacji aktualizacji, program na starcie informuje o pojawieniu się aktualizacji
Re: Aktualizacja 1.04.2014r.
bo to aktualizacja prima a prillisowa
a tak na serio to u mnie pojawia się taki komunikat :
a tak na serio to u mnie pojawia się taki komunikat :
- Załączniki
-
- 1.jpg (20.35 KiB) Przejrzano 7718 razy
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pytając wstydzisz się tylko raz, nie wiedząc wstydzisz się przez resztę życia.
Pytając wstydzisz się tylko raz, nie wiedząc wstydzisz się przez resztę życia.
MarekOtt pisze:Po zainstalowaniu aktualizacji:
Potwierdzam
Pozdrawiam.
Za 1-2 godziny poprawimy te problemy z zakładkami i informacją o nowej aktualizacji.
Co do komunikatu - Nie może podmienić pliku bo c-geo jest otwarte - zamknąć. Poza tym zawsze wymagane jest uruchamianie programu jako administrator - ZAWSZE - czyli prawy klawisz myszki na ikonce C-GEO, właściwości, zakładka Zgodność, zaznaczyć opcję "Uruchamiaj ten program jako administrator".
Co do komunikatu - Nie może podmienić pliku bo c-geo jest otwarte - zamknąć. Poza tym zawsze wymagane jest uruchamianie programu jako administrator - ZAWSZE - czyli prawy klawisz myszki na ikonce C-GEO, właściwości, zakładka Zgodność, zaznaczyć opcję "Uruchamiaj ten program jako administrator".
Pozdrawiam Jurek B.
Witam
Czy mogliby Państwo wyjaśnić mi dlaczego nie aktualizuje się moje C-geo? Jeszcze w lutym było dobrze, a teraz o aktualizacji dowiaduję się z forum, natomiast komputer, jakby się obraził.
Pozdrawiam
Witek M.
Czy mogliby Państwo wyjaśnić mi dlaczego nie aktualizuje się moje C-geo? Jeszcze w lutym było dobrze, a teraz o aktualizacji dowiaduję się z forum, natomiast komputer, jakby się obraził.
Pozdrawiam
Witek M.
Witam, proszę sprawdzić czy w menu Pomoc-"Aktualizacja programu przez Internet", nie jest przypadkiem włączona opcja nie sprawdzania dostępnych aktualizacji.
Pozdrawiam Jurek B.
Witam
Już jest dobrze. Przy kliknięciu na aktualizację w Pomocy pokazywał się plik lutowy. Ale po kolejnym włączeniu programu aktualizacja ruszyła sama.
Pozdrawiam
Witek M.
Już jest dobrze. Przy kliknięciu na aktualizację w Pomocy pokazywał się plik lutowy. Ale po kolejnym włączeniu programu aktualizacja ruszyła sama.
Nie mam (nie widzę) opcji w "Aktualizacja programu przez internet". Po włączeniu tej aktualizacji, program od razu wyszukuje plik aktualizacji, nic wcześniej nie pokazując. Ale to nie feler.Jurek B. pisze:Witam, proszę sprawdzić czy w menu Pomoc-"Aktualizacja programu przez Internet", nie jest przypadkiem włączona opcja nie sprawdzania dostępnych aktualizacji.
Pozdrawiam
Witek M.
Po aktualizacji nie działa "podział obiektu"
U mnie działa - jaki jest objaw?Po aktualizacji nie działa "podział obiektu"
Pozdrawiam Jurek B.
Już działa (po ponownej instalacji)
Czy ta aktualizacja rozwiązała problemy eksportu do dwg ( brak opisów literowych )?
Bo nadal muszę działać na wersji z 2012,gdzie wszystko gra,a wykupiłem dostęp do aktualizacji.
Chyba nie jest to normalne !!!
Bo nadal muszę działać na wersji z 2012,gdzie wszystko gra,a wykupiłem dostęp do aktualizacji.
Chyba nie jest to normalne !!!
Jakich opisów ?
Załączam porównanie mapy z C-GEO oraz eksportu do DXF Jedyne co mi źle działa to eksport tarasu (mapa według K-1) :
Załączam porównanie mapy z C-GEO oraz eksportu do DXF Jedyne co mi źle działa to eksport tarasu (mapa według K-1) :
Pozdrawiam Rafał Kocierz
Witam, nie wiem czy to była ta sama aktualizacja.
Aktualizowałem 2 kwietnia i po aktualizacji nie mogłem odpalić C-Geo, więc odinstalowałem i zainstalowałem jeszcze raz. Teraz nie mogę otworzyć jednego projektu, naprawa bazy nie pomogła, czy jest jakaś możliwość aby otworzyć ten projekt?
Aktualizowałem 2 kwietnia i po aktualizacji nie mogłem odpalić C-Geo, więc odinstalowałem i zainstalowałem jeszcze raz. Teraz nie mogę otworzyć jednego projektu, naprawa bazy nie pomogła, czy jest jakaś możliwość aby otworzyć ten projekt?
Wydaje mi się, że ten post nie jest podpięty do właściwego wątku - zalecam tworzenie w takich sytuacjach nowego wątku.Re: Aktualizacja 1.04.2014r.
Nowy postprzez mesia666 » Pt kwi 04, 2014 4:21 pm
Witam, nie wiem czy to była ta sama aktualizacja.
Proszę wysłać na adres naszego serwisu takiego projektu - sprawdzimy i poradzimy jak uruchomić, jeśli będzie trzeba to wykonamy odpowiednią naprawę.
Pozdrawiam Jurek B.
Może udałoby się podpiąć nową paletę kolorów do MAPA-EDYTOR NAPISÓW
Janek B.
Janek B.
A nie jest?
Edytor napisów- "zmień treść napisu dla zaznaczonych rekordów" - zmień kolor - więcej kolorów
Edytor napisów- "zmień treść napisu dla zaznaczonych rekordów" - zmień kolor - więcej kolorów
-To serve and protect-
Faktycznie, nie zauważyłem.
Dzięki
Janek B.
Dzięki
Janek B.
-
- __
Witam
Proszę sprawdzić w Tabeli
zaznaczonych kilka punktów z całej bazy podłączone atrybuty punktów granicznych
wysyłka do raportu z opcją - punkty zaznaczone w bazie -
a w raportach pojawia się cała baza punktów.
Przy zaznaczeniu cała baza też wszystkie idą do raportu co oczywiście jest prawidłowe
ale tak testowałem
Proszę sprawdzić w Tabeli
zaznaczonych kilka punktów z całej bazy podłączone atrybuty punktów granicznych
wysyłka do raportu z opcją - punkty zaznaczone w bazie -
a w raportach pojawia się cała baza punktów.
Przy zaznaczeniu cała baza też wszystkie idą do raportu co oczywiście jest prawidłowe
ale tak testowałem
-
- __
Witam
Już nie aktualne
dzisiejsza poprawka pomogła
pozdrawiam
Już nie aktualne
dzisiejsza poprawka pomogła
pozdrawiam
U mnie nie działa import z GEOINFO!!!!!!!!
Proszę o pilne sprawdzenie.
Jedyna możliwość importu to tylko do nowego pliku z lokalizacji Moj komputer.
pozdrawiam
fancegeo
fancegeo
Tak jest od kwietniowej aktualizacji - najpierw z danych z ośrodka tworzy się nową mapę, potem w niej opracowuje się dane.U mnie nie działa import z GEOINFO!!!!!!!!
Przed świętami będzie też jak już gdzie indziej pisałem nowa aktualizacja z dużymi zmianami w zakresie importu/eksportu GeoInfo.
Pozdrawiam Jurek B.
Pewnie tak jest bezpieczniej dla programu aby tak to rozwiązać, ale obawiam się, że bardzo duża część użytkowników będzie MEGA zagubiona. Może powinny te opcje importu pozostać w menu Import, ale ich wybranie powinno skutkować oknem z instrukcją jak dokonać importu. Tak powinno być np. przez 5 miesięcy aby wszyscy się przyzwyczaili do nowego miejsca, a później można to usunąć.
Podobnie znikły GMLe
Podobnie znikły GMLe
Pozdrawiam Rafał Kocierz
Zauważyłem, że po aktualizacji lub po któreś wersji testowej (staram się być na bierząco), zawiesza się program przy dodaniu rastra z menu legendy. A wiec w legendzie klikam prawym w rastry i dodaj raster. Wybieram raster i program się zawiesza i umiera. Niestety trzeba go zamknąć przez menadżera zadań. Wszystkie sprawy administratorskie prawidłowo ustawione. Raster wpasowana jest przez narzędzie FaFala.
Pozdrawiam
Pozdrawiam