Zaznacz wszystkie obiekty z warstwy

Pytania dotyczące obsługi programu C-Geo V8 i kolejnych edycji
Awatar użytkownika
Maciej_o2
_____
_____

Zaznacz wszystkie obiekty z warstwy

Post autor: Maciej_o2 »

Ave
czy jest takie narzędzie, aby z danej warstwy zaznaczyć na mapie wszystkie obiekty (linie, napisy itp.)?
Pozdrawiam
Andrzej Maciejczek
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team

Re: Zaznacz wszystkie obiekty z warstwy

Post autor: Jurek B. »

Witam, samego zaznaczania nie ma, ale można usunąć, lub skopiować wszystkie elementy wybranej warstwy - opcje pod prawym klawiszem w legendzie i w oknie Warstwy.
A do czego by Pan chciał wykorzystać takie zaznaczanie?
Pozdrawiam Jurek B.
Awatar użytkownika
Maciej_o2
_____
_____

Post autor: Maciej_o2 »

No, to by nawet wystarczyło.
W sumie potrzebowałem to pierwszy raz, potrzebowałem przesunąć linie o 1 metr w lewo (granica obrębu, która nachodziła na granicę działek, a potrzebowałem ją widoczną na mapie) i akurat proście mi było zaznaczyć całą warstwę, połączyć w całość i przesunąć. Z reguły klikam po odcinkach z controlem, ale czasem są krótkie odcinki i się gubię.
Zrobiłem to tak, że wyłączyłem wszystkie warstwy, włączyłem tą potrzebną, zaznaczyłem całość, połączyłem i przesunąłem.
Pozdrawiam
Andrzej Maciejczek
WueM
___
___

Post autor: WueM »

Witam
Żeby przesunąć obiekty na całej warstwie nie trzeba wyłączać innych warstw. Wystarczy zrobić interesującą nas warstwę edytowalną. Potem zaznaczyć (prostokątem) interesujące nas obiekty (może to być granica obrębu) i przesuwać. Nie szkodzi, że przy okazji zaznaczą się obiekty z innych warstw. Przesuną się tylko te na warstwie edytowalnej.

Pozdrawiam
Witek M.
ODPOWIEDZ