Wstawianie właścicieli na mapę
Wstawianie właścicieli na mapę
Czy istnieje możliwość hurtowego wstawienia na mapę właścicieli lub też innych informacji np. nr KW z modułu SWDE?
Pozdrawiam
mypal
mypal
Re: Wstawianie właścicieli na mapę
Jeszcze nie - programista opracowuje - pod koniec roku się powinno to już pojawić w aktualizacji.
Pozdrawiam Jurek B.
A może w chwili obecnej jest jakiś pośredni sposób żeby poradzić sobie z takim zadaniem.
Nie wiem. Może eksport z modułu swde potrzebnych informacji do pliku txt, a następnie import do bazy danych działek ewidencyjnych i z bazy danych przeniesienie na mapę.
Proszę o podpowiedź czy taką okrężną drogą jest to wykonalne.
Nie wiem. Może eksport z modułu swde potrzebnych informacji do pliku txt, a następnie import do bazy danych działek ewidencyjnych i z bazy danych przeniesienie na mapę.
Proszę o podpowiedź czy taką okrężną drogą jest to wykonalne.
Ostatnio zmieniony 09 gru 2014, 12:00 przez mypal, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam
mypal
mypal
Raczej nie ma szans by to zrobić na około bez ingerencji w kod programu.
Pozdrawiam Jurek B.
Bedzie cos takiego (mam nadzieję ze jeszcze dzisiaj):
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=V-v-_mEVwwY[/youtube]
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=V-v-_mEVwwY[/youtube]
pozdrawiam
grzes
grzes
pozdrawiam
grzes
grzes
wykonuję zgodnie z filmikiem, wszystko idzie tak jak na filmie tylko napisy się nie lokują
Do glowy przychodzą mi tylko 2 powody:maciekwu pisze:wykonuję zgodnie z filmikiem, wszystko idzie tak jak na filmie tylko napisy się nie lokują
1. Nie podmieniony plik cgeo8.exe (pierwszy link)
2. Warstwa na ktorej lądują opisy jest niewidoczna
pozdrawiam
grzes
grzes
Właśnie sprawdziłem u siebie (tak aby było niezależnie
) i wszystkie napisy się pojawiły 

Pozdrawiam Rafał Kocierz
to próbuję jeszcze raz
problem był chyba następujący:
w module SWDE mam zaczytaną tylko bazę opisową natomiast grafika opracowana była niezależnie. Jest co prawda pełna koincydencja pomiędzy grafiką, a częścią opisową ale jak z tego wynika program SWDE w takim przypadku nie widzi grafiki
w module SWDE mam zaczytaną tylko bazę opisową natomiast grafika opracowana była niezależnie. Jest co prawda pełna koincydencja pomiędzy grafiką, a częścią opisową ale jak z tego wynika program SWDE w takim przypadku nie widzi grafiki
U mnie działa! Fantastycznie.
Mam od razu następujące pytania:
Czy będzie możliwość wstawiania tych informacji jako tekst, a nie jako tekst formatowany? Zmiana czcionki dla całej warstwy byłaby tu możliwa w każdym momencie już po wstawieniu na mapę.
Czy istnieje możliwość przy wstawianiu na mapę pominięcia takich informacji jak imiona rodziców, NIP, D.O., PESEL i pozostawienie jedynie imion i nazwisk właścicieli?
Czy będzie możliwość wstawiania tych informacji jako tekst, a nie jako tekst formatowany? Zmiana czcionki dla całej warstwy byłaby tu możliwa w każdym momencie już po wstawieniu na mapę.
Czy istnieje możliwość przy wstawianiu na mapę pominięcia takich informacji jak imiona rodziców, NIP, D.O., PESEL i pozostawienie jedynie imion i nazwisk właścicieli?
Pozdrawiam
mypal
mypal
Jesli w bazie danych działek bedzie pole g5idd wypełnione pełnym ID działki to prawdopodobnie połączenie zadziałamaciekwu pisze:problem był chyba następujący:
pozdrawiam
grzes
grzes
sprobuje jutro zrobic taki wariantmypal pisze:U mnie działa! Fantastycznie.
Czy będzie możliwość wstawiania tych informacji jako tekst, a nie jako tekst formatowany?
To w ustawieniach modułu: Opcje -> zakładka "Drukowanie danych"Czy istnieje możliwość przy wstawianiu na mapę pominięcia takich informacji jak imiona rodziców, NIP, D.O., PESEL i pozostawienie jedynie imion i nazwisk właścicieli?
pozdrawiam
grzes
grzes
Odznaczyłem w opcjach SWDE w zakładce "drukowanie danych" drukowanie imion rodziców, a mimo to na mapie pojawiają się właściciele razem z imionami rodziców.
Pozostałe elementy takie jak D.O., PESEL, NIP po wyłączeniu już nie lądują na mapie.
Pozostałe elementy takie jak D.O., PESEL, NIP po wyłączeniu już nie lądują na mapie.
Pozdrawiam
mypal
mypal
Zauważyłem jeszcze jedną rzecz: do wszystkich działek na mapę wstawia się numer KW tej działki, która aktualnie jest podświetlona w momencie wstawiania opisów do działek.
Pozdrawiam
mypal
mypal
pozdrawiam
grzes
grzes
Powiem tak: dla mnie bomba! O to chodziło.
Wszystko gra i buczy.
Wszystko gra i buczy.

Pozdrawiam
mypal
mypal
Cóż dodać, jest po prostu świetnie.
Wszystko działa jak powinno.
Brawo Panie Grzesiu
KZibi
Wszystko działa jak powinno.
Brawo Panie Grzesiu