Wykaz współrzędnych z atrybutami
Wykaz współrzędnych z atrybutami
Jak wygenerować z tabeli współrzędnych punktów granicznych
wykaz z atrybutami zgodny z załącznikiem 1a do rozporządzenia w sprawie ewidencji gruntów i budynków
-wartości atrybutów: STB, RZG, Bpp, ZRD?
wykaz z atrybutami zgodny z załącznikiem 1a do rozporządzenia w sprawie ewidencji gruntów i budynków
-wartości atrybutów: STB, RZG, Bpp, ZRD?
Re: Wykaz współrzędnych z atrybutami
W widoku tabeli jest "Raport"- taka kartka. I tam jest opcja wykazu współrzędnych punktów granicznych z atrybutami
-
- __
Przed wydrukiem należy dodać w tabeli odpowiednie kolumny STB, RZG, BPP, ZRD i wypełnić je wartościami atrybutów.
Następnie wydrukować tak jak wspomniał marcinn.
Następnie wydrukować tak jak wspomniał marcinn.
Nagłówek wykazu współrzędnych punktów granicznych zawiera błędy:
jednostka ewidencyjna ma nieprawidłowy identyfikator ( identyfikator obrebu) i zamieniona jest kolejność nazwy i identyfikatora
podobnie z obrębem ewidencyjnym
Pozdrawiam
Dzień dobry,
faktycznie ta kolejność nazw i identyfikatorów jest odwrotna, podobnie z identyfikatorem obrębu zamiast jednostki ewidencyjnej, poprawimy to, dzięki. Tylko pytanie - czy jako identyfikator obrębu ma być sam krótki numer np. 0019 jak na rysunku, czy też pełny identyfikator obrębu czyli 022001_5.0019 ?
Jacek
faktycznie ta kolejność nazw i identyfikatorów jest odwrotna, podobnie z identyfikatorem obrębu zamiast jednostki ewidencyjnej, poprawimy to, dzięki. Tylko pytanie - czy jako identyfikator obrębu ma być sam krótki numer np. 0019 jak na rysunku, czy też pełny identyfikator obrębu czyli 022001_5.0019 ?
Jacek
Witam
Na Śląsku wymagają ,aby identyfikator obrębu posiadał cztery cyfry czyli "0019" i nazwę ,a identyfikator jednostki ewidencyjnej nie zawierał numeru obrębu
Na Śląsku wymagają ,aby identyfikator obrębu posiadał cztery cyfry czyli "0019" i nazwę ,a identyfikator jednostki ewidencyjnej nie zawierał numeru obrębu
Stąd do pobrania poprawiony szablon raportu punktów granicznych - proszę zapisać do C-GEO\BIN.
Pozdrawiam Jurek B.
Witam
Omyłkowo wypełniłem pola atrybutów punktów granicznych. Co zrobić , by pola były znowu niewypełnione (puste)?
Omyłkowo wypełniłem pola atrybutów punktów granicznych. Co zrobić , by pola były znowu niewypełnione (puste)?
Jest tylko taki "brzydki sposób" - zaznaczyć te punkty, ustawiać kursor na kolejnych kolumnach i pod prawym klawiszem myszki wybrać "Wypełnij pole" - wprowadzić znak spacji.
Pozdrawiam Jurek B.
Raport "WYKAZ WSPÓŁRZĘDNYCH PUNKTÓW GRANICZNYCH" generuje się w innej niż standardowo ustawiona czcionka w programie. W wolnej chwili, można by było to poprawić.
Ok, załączam plik wykaz_wsp.rtf do rozpakowania i zapisania w C-GEO\BIN - tam jest już czcionka ujednolicona.
- Załączniki
-
- wykaz_wsp.zip
- (1.42 KiB) Pobrany 195 razy
Pozdrawiam Jurek B.
Jak można samemu edytować ten wykaz, tak by po edycji działał ?
Otworzyłem go w Wordzie, następnie zmieniłem czcionkę i opisy. Zapisałem. Niestety nie generuje się lista plików.
Niestety Word i każdy inny zwykły edytor nie może być do tego stosowany.
Pozdrawiam Jurek B.
Zedytowąłem wykaz współrzędnych punktów granicznych (zmieniłem tylko czcionkę). Tabele nie generuje wszystkich, wcześniej zaznaczonych punktów.
- Załączniki
-
- wsp_pkt_gran_mp_m42.zip
- (1.31 KiB) Pobrany 108 razy
Prosze raz jeszcze wejść do edycji i odhaczyć (ma być wyłączone) to pole:
pozdrawiam
grzes
grzes