Podgląd obiektów na tle google..
Podgląd obiektów na tle google..
Dostaje taki komunikat w obu wersjach programu.
- Załączniki
-
- 2 4ACA.gif (14.36 KiB) Przejrzano 10653 razy
pozdrawiam
wini
wini
Re: Podgląd obiektów na tle google..
Tak, u nas też się pojawia to okno - albo Microsoft w IE albo Google coś zmieniło w mapach i musimy rozpoznać najpierw co zmieniono.
Pozdrawiam Jurek B.
Grześ jest szybki jednak - wersja testowa już obsługuje komunikacje z Google.
Pozdrawiam Jurek B.
Ja z kolei mam problem po re-instalacji C-Geo na XP. Swego czasu miałem już ten problem i pamiętam że ktoś podał mi link do jakiegoś pliku który się wgrywało chyba do bin (napewno nie był to plik cgeo.exe). Nie potrafię teraz odszukać tego tematu.
Błędy jakie się pojawiają po uruchomieniu okna google w załączniku.
- Załączniki
-
- 1.jpg (29.27 KiB) Przejrzano 10494 razy
-
- 2.jpg (31.26 KiB) Przejrzano 10494 razy
-
- 3.jpg (24.96 KiB) Przejrzano 10494 razy
Jesli to na wersji testowej to chyba aktualizacja IE pomoze.MarekOtt pisze:Ja z kolei mam problem po re-instalacji C-Geo na XP. Swego czasu miałem już ten problem i pamiętam że ktoś podał mi link do jakiegoś pliku który się wgrywało chyba do bin (napewno nie był to plik cgeo.exe). Nie potrafię teraz odszukać tego tematu.
pozdrawiam
grzes
grzes
Niestety nie pomogłogrzes pisze:Jesli to na wersji testowej to chyba aktualizacja IE pomoze.MarekOtt pisze:Ja z kolei mam problem po re-instalacji C-Geo na XP. Swego czasu miałem już ten problem i pamiętam że ktoś podał mi link do jakiegoś pliku który się wgrywało chyba do bin (napewno nie był to plik cgeo.exe). Nie potrafię teraz odszukać tego tematu.

Nie działa także wyszukiwanie po nazwie miejscowości / ulicy, ale to już na działającym oknie google, nie wiem czy to nie przypadkiem po tych ostatnich zmianach

Wyszukiwanie poprawię.MarekOtt pisze:
Niestety nie pomogło
Nie działa także wyszukiwanie po nazwie miejscowości / ulicy, ale to już na działającym oknie google, nie wiem czy to nie przypadkiem po tych ostatnich zmianach.
Natomiast te błędy pochodza z okna IE (ktory jest wykorzystywany do wyswietlania mapy googla). Na razie znalazlem tylko taką podpowiedź (nie wiem czy zadziała):
w rejestrze: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\MAIN\FeatureControl\FEATURE_BROWSER_EUMULATION dodac nową wartość cgeo8.exe=8000:
pozdrawiam
grzes
grzes
Dosyć często przy podglądzie pomiaru na mapach Google (a szczególnie po wybraniu zakładki Open Map) wyskakuje poniższy komunikat.
Czasami jak się poklika kilkukrotnie w dowolną odpowiedź podgląd "zaskakuje" ale często niezbędny jest reset programu.
Z lekka irytująca niedogodność na dłuższą metę...
Czasami jak się poklika kilkukrotnie w dowolną odpowiedź podgląd "zaskakuje" ale często niezbędny jest reset programu.
Z lekka irytująca niedogodność na dłuższą metę...
potwierdzam. U mnie też się wysypuje podgląd google.
pozdrawiam
arttiq
arttiq
Na aktualnej wersji? Koło 10 kwietnia cos poprawiałem. Z tego co pamietam google pozmienialo cos w mapach i niektore pliki z ktorych korzystamy zostały usuniete z ich serwerow. Ale po poprawce działało ok.
pozdrawiam
grzes
grzes
U mnie działa bez problemu. Co prawda wkurza mnie trochę opcja przybliżania i oddalania, bo nie ma już suwaka tylko + i - ale wiem że to google zmienia
.
Miałem chyba podobny problem, pierwsze co zrobiłem to zaktualizowałem Windowsa a w tym Internet Explorer. Pomogło

Miałem chyba podobny problem, pierwsze co zrobiłem to zaktualizowałem Windowsa a w tym Internet Explorer. Pomogło

Proszę sprawdzić działanie "wstawiaj punkty na mapie..." - u mnie wyskakuje błąD.
Także działanie podglądu obiektów na mapie google nie działa , chyba że wcześniej zaznaczę obiekt,
a później uruchomię "łezkę".
pozdrawiam
Także działanie podglądu obiektów na mapie google nie działa , chyba że wcześniej zaznaczę obiekt,
pozdrawiam
Pozdrawiam
maxim
maxim
Zgodnie z tym co napisano w dzisiejszym opisie aktualizacji, musimy czekać na poprawę funkcji związanych z Google Maps. Niestety google coś pozmieniało i trzeba przerobić działanie programu.maxim pisze:Proszę sprawdzić działanie "wstawiaj punkty na mapie..." - u mnie wyskakuje błąD.
pozdrawiam
Właśnie skonczyłem dostosowywać opcję do nowego API Googla - można pobrać raz jeszcze ostatnią aktualizację (lub testowy exe) - powinno już działać.
pozdrawiam
grzes
grzes
Niestety od jakiegoś czasu nie działa podgląd mapy w google.
Pojawia się komunikat o błędzie na www.
Dla pewności przed momentem wgrałem najnowszy plik testowy ale bez zmian.
Jakieś rady - porady? Ktoś jeszcze tez tak ma?
Ps. W zasadzie często korzystam z podkładu Open Maps, ale żeby to uruchomić to musi się najpierw otworzyć google.
A jeżeli google tak często miesza w swojej aplikacji, że trzeba co jakiś czas uaktualniać program w cgeo to może uda się rozdzielić oba serwisy?
Czyli wybierałbym do podglądu od razu pożądany serwis?
Ps. W zasadzie często korzystam z podkładu Open Maps, ale żeby to uruchomić to musi się najpierw otworzyć google.
A jeżeli google tak często miesza w swojej aplikacji, że trzeba co jakiś czas uaktualniać program w cgeo to może uda się rozdzielić oba serwisy?
Sprawdziłem przed chwilą i działa bez problemow. Jaki komunikat się pojawia?Polaris pisze:Niestety od jakiegoś czasu nie działa podgląd mapy w google.
Rozdzielic sie nie da bo do wyswietlania openstreetmaps rowniez uzywany jest silnik googla
pozdrawiam
grzes
grzes
Ano taki jak niżej.
Wróciłem do poprzedniego pliku exe, bo mi z tym testowym antywirus wariował, teraz mam bieżącą oficjalną aktualizację, ale komunikat ten sam:
Wróciłem do poprzedniego pliku exe, bo mi z tym testowym antywirus wariował, teraz mam bieżącą oficjalną aktualizację, ale komunikat ten sam:
- Załączniki
-
- Błąd google.jpg (100.92 KiB) Przejrzano 9128 razy
Do wyświetlania map jest uzywany Internet Explorer i to jest jego komunikat - proszę sprobować zaktualizować go w systemie. Zrestartowac komputer i sprawdzić czy cos pomogło. Na razie nie mam innych pomysłów 

pozdrawiam
grzes
grzes
IE zaktualizowany (tak przynajmniej twierdzi Windows) ale błąd w CGeo nie znika 

To ostatnia szansa to wprowadzenie klucza do rejestru: /viewtopic.php?f=507&p=33294#p26869Polaris pisze:IE zaktualizowany (tak przynajmniej twierdzi Windows) ale błąd w CGeo nie znika
Zeby nie robic tego recznie w zalaczniku jest zip z ktorego nalezy wypakowac jeden plik, a nastepnie go uruchomic. Windows powinien spytac czy na pewno wprowadzic wpis do rejestru. Po potwierdzeniu prosze zrestartowac komputer i sprawdzic czy cos to dało.
- Załączniki
-
- ie_cgeo.zip
- (340 Bajtów) Pobrany 147 razy
pozdrawiam
grzes
grzes
Czy można by było ustawić, by po wyszukaniu miejscowości i adresu w oknie podglądu mapy google, szukany obiekt pojawiałby się na pełnym powiększeniu. Aktualnie po wyszukaniu trzeba przybliżyć, a następnie jeszcze raz wyszukać by znaleźć szukany obiekt.