Aktualizacja marcowa i majowa
Aktualizacja marcowa i majowa
Witam
Zauważyłem już w aktualizacji marcowej i w obecnej, że nie ma dodatkowej opcji jaka miała być już w tej marcowej tzn.:
8.8.03.18 z dn. 2015-03-18
Zmiany ogólne:
.......
w funkcji zmiany czcionki (prawy klawisz myszki na mapie) dodano opcję zmian tylko w warstwach widocznych (dotąd dotyczyły one całej mapy, albo edytowalnej warstwy),
Czy szukam nie tam gdzie powinienem, czy pominięto tą opcję.
Pozdrawiam
KZibi
Zauważyłem już w aktualizacji marcowej i w obecnej, że nie ma dodatkowej opcji jaka miała być już w tej marcowej tzn.:
8.8.03.18 z dn. 2015-03-18
Zmiany ogólne:
.......
w funkcji zmiany czcionki (prawy klawisz myszki na mapie) dodano opcję zmian tylko w warstwach widocznych (dotąd dotyczyły one całej mapy, albo edytowalnej warstwy),
Czy szukam nie tam gdzie powinienem, czy pominięto tą opcję.
Pozdrawiam
KZibi
- Załączniki
-
- Zrzut okna.png (29.45 KiB) Przejrzano 6705 razy
Re: Aktualizacja marcowa i majowa
Źle to opisaliśmy w aktualizacji marcowej - miało być tak:
w oknie Edytora napisów dodano opcję zmian tylko w warstwach widocznych (dotąd dotyczyły one całej mapy, albo edytowalnej warstwy),
ale w sumie warto zrobić taką funkcję dostępną także w oknie zmiany czcionki na mapie, dodamy to w najbliższym czasie w wersji testowej.
w oknie Edytora napisów dodano opcję zmian tylko w warstwach widocznych (dotąd dotyczyły one całej mapy, albo edytowalnej warstwy),
ale w sumie warto zrobić taką funkcję dostępną także w oknie zmiany czcionki na mapie, dodamy to w najbliższym czasie w wersji testowej.
Pozdrawiam Jurek B.
Dzięki za odpowiedź teraz wszystko jasne 
KZibi

KZibi
Wersja testowa, już ma tą funkcję podpiętą także do opcji zmiany czcionki pod prawym klawiszem myszki na mapie.
Pozdrawiam Jurek B.
Re: Aktualizacja majowo-czerwcowa
Witam
Po ostatniej aktualizacji zauważyłem, że w module SWDE nie działają funkcje:
1. Wyświetlanie lokalizacji (województwo, powiat, gmina, itp.) także gdy nie są one wprost zapisane w pliku SWDE (zarówno dla informacji dla działki jak i jedn. rej.)
2. Opcja zaznaczania działek w bazie danych C-GEO wybranych w module SWDE w oknie wyszukiwania właścicieli
3. Centrowanie na mapie C-GEO podświetlonej działki w oknie modułu SWDE, (przez ikonę "pokaż w C-Geo" również)
Założyłem nowy projekt i wczytałem nowy plik SWDE i to samo.
Pozdrawiam
KZibi
Po ostatniej aktualizacji zauważyłem, że w module SWDE nie działają funkcje:
1. Wyświetlanie lokalizacji (województwo, powiat, gmina, itp.) także gdy nie są one wprost zapisane w pliku SWDE (zarówno dla informacji dla działki jak i jedn. rej.)
2. Opcja zaznaczania działek w bazie danych C-GEO wybranych w module SWDE w oknie wyszukiwania właścicieli
3. Centrowanie na mapie C-GEO podświetlonej działki w oknie modułu SWDE, (przez ikonę "pokaż w C-Geo" również)
Założyłem nowy projekt i wczytałem nowy plik SWDE i to samo.
Pozdrawiam
KZibi
- Załączniki
-
- Zrzut SWDE.png (119.81 KiB) Przejrzano 6484 razy
Faktycznie, pkt.2 i 3 już poprawiliśmy, pkt. 1 powinien być poprawiony w piątek.
Tu link do pobrania- po pobraniu proszę zapisać plik do katalogu C-GEO\BIN:
Moduł SWDE został całkowicie przebudowany w aktualizacji majowej (nowy kompilator, przyspieszenie importu i inne), nie udało się nam uniknąć błędów przy tej okazji.
Tu link do pobrania- po pobraniu proszę zapisać plik do katalogu C-GEO\BIN:
Moduł SWDE został całkowicie przebudowany w aktualizacji majowej (nowy kompilator, przyspieszenie importu i inne), nie udało się nam uniknąć błędów przy tej okazji.
Pozdrawiam Jurek B.
Dzięki 
KZibi

KZibi
Po ostatniej aktualizacja zauważyłem taki mały problem-w oknie projektów, przy rozwiniętej liście "Więcej". Jeżeli wybiorę datę zakończenia i kliknę w dowolne inne okienko to data znika. Można ją zostawić jedynie klikając na tabelę lub inny projekt i potem z powrotem wrócić.
Witam,
data zostanie, ale tylko jeśli po pytaniu o kalendarz Google kliknie się kolejny raz myszką [pojawi się kursor] na pole daty. Postaramy się to poprawić w kolejnej aktualizacji.
data zostanie, ale tylko jeśli po pytaniu o kalendarz Google kliknie się kolejny raz myszką [pojawi się kursor] na pole daty. Postaramy się to poprawić w kolejnej aktualizacji.
Witam
Kiedy można liczyć na pkt.1(SWDE) "Faktycznie, pkt.2 i 3 już poprawiliśmy, pkt. 1 powinien być poprawiony w piątek."
Pozdrawiam
KZibi
Kiedy można liczyć na pkt.1(SWDE) "Faktycznie, pkt.2 i 3 już poprawiliśmy, pkt. 1 powinien być poprawiony w piątek."
Pozdrawiam
KZibi
Ten też już jest zrobiony, ale wymaga umieszczenia dodatkowego pliku w BIN, dlatego być może wypuścimy aktualizację pod koniec tego tygodnia i ona załatwi to i parę innych spraw.
Pozdrawiam Jurek B.
Ok 
KZibi

KZibi
punkty tabeli
Witam
Proszę o wprowadzenie poprawki polegającej na tym żeby przy zaznaczeniu z pozycji mapy punktów obszarem (przeciągnięcie kursorem większego obszaru) a następnie naciśnięcie klawisza Delete nie powodowało skasowania punktów oznaczonych w tabeli jako blokowane.
pozdrawiam
Tomek
Proszę o wprowadzenie poprawki polegającej na tym żeby przy zaznaczeniu z pozycji mapy punktów obszarem (przeciągnięcie kursorem większego obszaru) a następnie naciśnięcie klawisza Delete nie powodowało skasowania punktów oznaczonych w tabeli jako blokowane.
pozdrawiam
Tomek
Czy problemy z ,nietrzymaniem' zmian na rastrze zostały już usunięte?
Według naszych testów i tych użytkowników, którzy testowali - tak.herrtur pisze:Czy problemy z ,nietrzymaniem' zmian na rastrze zostały już usunięte?
Pozdrawiam Jurek B.
Re: punkty tabeli
Ok, przekazałem programiście do zrobieniaGEOMAG pisze:Witam
pozdrawiam
Tomek
Pozdrawiam Jurek B.
Cały dzień pracy na rastrze poszedł na marne. W pośpiechu nie zapisałem rastra po zmianach i wyłączyłem komputer.
Masakra
Janek B.
Masakra
Janek B.
Proszę by pisać posty zgodne z tematem wątków.janek pisze:Cały dzień pracy na rastrze poszedł na marne. W pośpiechu nie zapisałem rastra po zmianach i wyłączyłem komputer.
Masakra
Janek B.
Należy znaleźć odpowiedni wątek, albo założyć nowy, ewentualnie kontaktować się bezpośrednio z nami.
Pozdrawiam Jurek B.
Przecież Pan w tym wątku dzień wcześniej się do tego odnosił
Janek B.
Janek B.
Zarówno Pan i poprzedni pytający nie piszecie w temacie wątku, więc przypominam o zasadach użytkowania forum.
Przecież bardzo łatwo odnaleźć właściwy temat:
Przecież bardzo łatwo odnaleźć właściwy temat:
Pozdrawiam Jurek B.