Aktualizacja 15.12.2016
Aktualizacja 15.12.2016
Witam
Po aktualizacji przy imporcie pliku SWDE czy GML wyskakuje błąd
tak jak na zrzucie i w efekcie nie wczytuje budynków, brak opisów(nr działki, ozn. użytków)
natomiast na wypisie wszystko co powinno być jest. Tak samo jest po cgeo8 exe (test). Ten sam plik SWDE
przed aktualizacją wczytywał się prawidłowo.
Pozdrawiam
KZibi
Po aktualizacji przy imporcie pliku SWDE czy GML wyskakuje błąd
tak jak na zrzucie i w efekcie nie wczytuje budynków, brak opisów(nr działki, ozn. użytków)
natomiast na wypisie wszystko co powinno być jest. Tak samo jest po cgeo8 exe (test). Ten sam plik SWDE
przed aktualizacją wczytywał się prawidłowo.
Pozdrawiam
KZibi
- Załączniki
-
- Zrzut.png (12.56 KiB) Przejrzano 5971 razy
-
- Zrzut2.png (47.69 KiB) Przejrzano 5971 razy
Re: Aktualizacja 15.12.2016
Czy przypadkiem nie tworzy Pan nowej mapy w oparciu o własny szablon, oparty na jakiejś starszej wersji naszego szablonu mapy zasadniczej?
Ewentualnie czy przy aktualizacji programu nie wybrał Pan opcji pozostawienia własnych plików szablonów itd.?
Jeśli nie, proszę założyć nową mapę z szablonu MapaZasadnicza2015.ZMP i do niej zaimportować.
Ewentualnie czy przy aktualizacji programu nie wybrał Pan opcji pozostawienia własnych plików szablonów itd.?
Jeśli nie, proszę założyć nową mapę z szablonu MapaZasadnicza2015.ZMP i do niej zaimportować.
Pozdrawiam Jurek B.
W module raportów RTK/RTN przy imporcie pliku (w moim przypadku RW5) zawiesza się program. Ten sam plik przy upd2016-11-30 działa bez zarzutu.
Pozdrawiam.
piotr j.
piotr j.
WitamJurek B. pisze:Czy przypadkiem nie tworzy Pan nowej mapy w oparciu o własny szablon, oparty na jakiejś starszej wersji naszego szablonu mapy zasadniczej?
Nowy szablon utworzyłem po aktualizacji z 30.11, ale faktycznie w projekcie, którego używałem do testów był stary szablon.
Na nowym szablonie jest wszystko dobrze. Dzięki za podpowiedź.
Pozdrawiam
KZibi
Dziękuję za zwrócenie uwagi, w najbliższej wersji testowej będzie poprawione.piotr j. pisze:W module raportów RTK/RTN przy imporcie pliku (w moim przypadku RW5) zawiesza się program. Ten sam plik przy upd2016-11-30 działa bez zarzutu.
Pozdrawiam Rafał Kocierz
Poprawiony exeFaFaL pisze:Dziękuję za zwrócenie uwagi, w najbliższej wersji testowej będzie poprawione.piotr j. pisze:W module raportów RTK/RTN przy imporcie pliku (w moim przypadku RW5) zawiesza się program. Ten sam plik przy upd2016-11-30 działa bez zarzutu.
pozdrawiam
grzes
grzes
Po ostatniej aktualizacji, w module SWDE nie działa export do PDF dla zestawienia właścicieli i władających. Zresztą export do RTF też nie działa. Innych nie sprawdzałem.
U mnie działa poprawnie eksport do PDF i RTF z tych raportów. Może proszę zrobić restart komputera -czasem jakaś aktualizacja Adobe blokuje możliwość otwierania plików PDF.MarekOtt pisze:Po ostatniej aktualizacji, w module SWDE nie działa export do PDF dla zestawienia właścicieli i władających. Zresztą export do RTF też nie działa. Innych nie sprawdzałem.
Pozdrawiam Jurek B.
A czym sie objawia "nie działanie"? Nie pojawia się to okienko?:MarekOtt pisze:Po ostatniej aktualizacji, w module SWDE nie działa export do PDF dla zestawienia właścicieli i władających. Zresztą export do RTF też nie działa. Innych nie sprawdzałem.
pozdrawiam
grzes
grzes
Problem pokazałem tutaj.
Prawa administratora, zarówno na pliku c-geo.exe jak i swde.exe, ustalone prawidłowo.
Niestety nie otwierają się tylko eksporty do RTF i PDF. Podobnie jest np. chęcią eksportu w tych formatach jakiegokolwiek innego dokumentu, np. wykazu zmian budynkowych itp.
Oto link do filmu:
https://www.youtube.com/watch?v=M_79-81NAE4
EDIT:
Dla testu wysłałem na serwis xgeo.pl plik swde na którym dokonywałem testu.
Prawa administratora, zarówno na pliku c-geo.exe jak i swde.exe, ustalone prawidłowo.
Niestety nie otwierają się tylko eksporty do RTF i PDF. Podobnie jest np. chęcią eksportu w tych formatach jakiegokolwiek innego dokumentu, np. wykazu zmian budynkowych itp.
Oto link do filmu:
EDIT:
Proszę wgrać do katalogu c-geo/BIN ten plik i sprawdzić czy cos się zmieniłoMarekOtt pisze:Problem pokazałem tutaj.
Oto link do filmu:
EDIT:
pozdrawiam
grzes
grzes
niestety bez zmian.
Nie wiem czy Pan zauważył, ale wysłałem też państwu na serwis plik swd na którym na pewno problem występuje.
Nie wiem czy Pan zauważył, ale wysłałem też państwu na serwis plik swd na którym na pewno problem występuje.
Tak, mam ten plik ale wszystko jest OK czy ten czy inny testuję.MarekOtt pisze:niestety bez zmian.
pozdrawiam
grzes
grzes
Wgrywałem też inne pliki swde (głównie generowane z iKERG) i niestety to samo, a wiec problem nie dotyczy tylko tego pliku. Jak coś to służę też zdalnym pulpitem, ale dopiero jutro od około 8:00.
Niestety dalej to samo, czyli wszystkie eksporty działają, oprócz do RTF i PDF. Spróbuję dziś przeinstalować adobe.grzes pisze:to jeszcze jeden test
Po zainstalowaniu tej aktualizacji nie importują się niektóre pliki z dziennika RTK - pliki Topcona (MJF-Magnet).
Po powrocie do starej wersji 8.9.11.30 z dn. 2016-11-30 wszystko wraca do normy.
Po powrocie do starej wersji 8.9.11.30 z dn. 2016-11-30 wszystko wraca do normy.
Już to poprawiliśmy kilka dni temu - w wersji testowej jest aktualny cgeo8.exe - będzie też w aktualizacji pod koniec tego roku.
Pozdrawiam Jurek B.