Bariera ochronna
Bariera ochronna
Proszę mi wyjaśnić dlaczego symbol bariery ochronnej jest rysowany jak na załączniku ( linia ciągła przecina okrąg)?
Re: Bariera ochronna
Trudno powiedzieć - u mnie jest poprawnie:
- Załączniki
-
- Przechwytywanie.PNG (63 KiB) Przejrzano 4481 razy
Pozdrawiam Jurek B.
Tryb prezentacyjny włączony ?
Zauważyłem ,że taki obraz symbolu występuje,kiedy rysuję symbol bariery na mapie dxf (z PODGiK) wygenerowanej z programu geo-info . Pewno to wina "sławnego i jedynie słusznego" programu geo-info...
W szablonach geoinfo (przynajmniej w 16.3.0), w oknie edytora mapy obiektowej, w definicjach symboli (plik *.dob) przypisany jest błędny styl linii. Trzeba zmienić styl linii i podmienić pliki. Serwis na pewno sobie z tym poradzi
.
Ale jeśli to jest import dxf'a, wszystko zależy jaki to plik i w jaki sposób został wykonany import. DXF to tylko kreski, i jeśli jest import linii w stylach dxf, i symboli import jako obiekty to raczej może to tak wyglądać. Nie wiem jak wygląda kwestia przesłonięć przy imporcie tego typu plików. Proszę spróbować nie importować symboli pomiń a liniom nadać styl c-geo. Oczywiście w c-geo do warstwy musi być przypisany odpowiedni styl tej linii.

Ale jeśli to jest import dxf'a, wszystko zależy jaki to plik i w jaki sposób został wykonany import. DXF to tylko kreski, i jeśli jest import linii w stylach dxf, i symboli import jako obiekty to raczej może to tak wyglądać. Nie wiem jak wygląda kwestia przesłonięć przy imporcie tego typu plików. Proszę spróbować nie importować symboli pomiń a liniom nadać styl c-geo. Oczywiście w c-geo do warstwy musi być przypisany odpowiedni styl tej linii.
- Załączniki
-
- Bez tytułu.png (8.9 KiB) Przejrzano 4426 razy
Pozdrawiam.
piotr j.
piotr j.
Plik rozpakować i wgrać w "edytorze mapy obiektowej" (opcje - definicja obiektów)W szablonach geoinfo (przynajmniej w 16.3.0), w oknie edytora mapy obiektowej, w definicjach symboli (plik *.dob) przypisany jest błędny styl linii
- Załączniki
-
- Geoinfo_16_3_0.zip
- (220.09 KiB) Pobrany 146 razy
-To serve and protect-