Raster bez georeferencji

Pytania dotyczące obsługi programu C-Geo V8 i kolejnych edycji
Daro
____
____
Posty: 165
Rejestracja: sobota, 9 stycznia 2010, 09:47

Raster bez georeferencji

Post autor: Daro »

Często mamy potrzebę wczytanie rastra niewymagającego kalibracji, bez referencji na współrzędne w państwowym ukł. wsp.
Jak najprościej sobie z tym radzić. Dobrze by było wczytać taki raster i po prostu przesunąć o wektor.
Jakub Kwinta
_____
_____
Posty: 342
Rejestracja: niedziela, 2 grudnia 2012, 19:55

Re: Raster bez georeferencji

Post autor: Jakub Kwinta »

Proszę pobrać wtyczkę kalibracja rastra. Można wskazać na mapie miejsce wstawienia i później przesunąć.
Jest też możliwość wskazania kilku wektorów i kalibracji.
Awatar użytkownika
logis
Team
Team
Posty: 628
Rejestracja: wtorek, 13 grudnia 2005, 11:34
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

Re: Raster bez georeferencji

Post autor: logis »

Uzupełniając wcześniejszy wpis - konkretnie to chodzi o wtyczkę ObliGEO_KalibracjaCGEO.
Jacek
ODPOWIEDZ