aktualizacja 07.11.2019
-
- __
aktualizacja 07.11.2019
problem z instalacją
komunikat w załączniku
komunikat w załączniku
- Załączniki
-
- cgeo.png (7.49 KiB) Przejrzano 7919 razy
Re: aktualizacja 07.11.2019
Proszę w module importu danych GML (EGiB) o przywrócenie opcji " do pola numeru punktu wstawiaj atrybut G50ZR (zamiast G5NRP), ewentualnie przywrócenia obsługi plików GML przez moduł SWDE.
-
- __
Dziękuję
przywrócenie opcji " do pola numeru punktu wstawiaj atrybut G50ZR (zamiast G5NRP) - rozwiązało problem
przywrócenie opcji " do pola numeru punktu wstawiaj atrybut G50ZR (zamiast G5NRP) - rozwiązało problem
Restart komputera i ponowna instalacja aktualizacji powinna załatwić problem. Jak nie proszę wysłać na serwis plik z katalogu C-GEO cgeo8.elf
-To serve and protect-
Pomogło ponowne pobranie pliku, wyczyszczenie rejestrów i restart 
Michał

Michał
Witam, po aktualizacji podczas importu gml z modułu gml/swde nie da się wybrać, żeby program ucinał TERYT punktów, w tym momencie po imporcie trzeba robić zmiane nazw w tabeli. Można jakoś to przywrócić ? Dodam ,że przy imporcie SWDE opcja ta pozostała.
Witam, ok, spróbujemy jakoś to przywrócić dla rozdzielonego importu danych EGiB GML.po aktualizacji podczas importu gml z modułu gml/swde nie da się wybrać, żeby program ucinał TERYT punktów, w tym momencie po imporcie trzeba robić zmiane nazw w tabeli.
Pozdrawiam Jurek B.
Dzień dobry,
opcja niebawem pojawi się w wersji testowej w Opcje->Parametry programu, zostanie też dodana do kolejnej aktualizacji.
Poinformujemy o tym w kolejnym poście.
Opcja już do pobrania w wersji testowej, w Opcje -> Parametry programu -> nowa zakładka GML
- Załączniki
-
- opcje.PNG (23.57 KiB) Przejrzano 7318 razy
Witam,
Podepnę mój problem pod ten wątek ale dotyczy on również wcześniejszych aktualizacji
Chodzi mi o edycję linii gdy znajdują się na warstwach typu "działka" i "użytek". Po rozgrupowaniu na odcinki lub usunięciu obiektu zamkniętego (np. po docięciu mapy) nie ma możliwości przesunięcia czy też zaczepienia do nowego punku linii granicy czy użytku. Muszę linię usunąć i łączyć od nowa pomiędzy interesującymi punktami. Na warstwach innego typu nie ma problemu z przyciąganiem linii do nowych punktów. Jest możliwość tego poprawienia?
Podepnę mój problem pod ten wątek ale dotyczy on również wcześniejszych aktualizacji

Chodzi mi o edycję linii gdy znajdują się na warstwach typu "działka" i "użytek". Po rozgrupowaniu na odcinki lub usunięciu obiektu zamkniętego (np. po docięciu mapy) nie ma możliwości przesunięcia czy też zaczepienia do nowego punku linii granicy czy użytku. Muszę linię usunąć i łączyć od nowa pomiędzy interesującymi punktami. Na warstwach innego typu nie ma problemu z przyciąganiem linii do nowych punktów. Jest możliwość tego poprawienia?

---
Pozdrawiam
Grzesiek
Pozdrawiam
Grzesiek