Protokół przyjęcia granic w module SWDE/GML

Pytania dotyczące obsługi programu C-Geo V8 i kolejnych edycji
KZibi
____
____
Posty: 201
Rejestracja: wtorek, 8 sierpnia 2006, 19:17

Protokół przyjęcia granic w module SWDE/GML

Post autor: KZibi »

Witam
Jest problem z prot. przyjęcia granic, nie wstawia właściwego nr działki
której dotyczy przyjęcie granic i tym samym właściciela.
Wygląda to tak zaznaczam (x) dz nr 3 po czym "zaznacz sąsiadujące z wybraną (3)"
a ostatnią zaznaczoną jest dz nr 6 i tą właśnie wstawia jako będącą przedmiotem przyjęcia
granic.
Jak bym nie oznaczył zawsze wstawia ostatnią zaznaczoną działkę.
Coś robię nie tak?.
Może zrobić tak jak jest w przypadku protokółu "ewidencyjnego" możliwość wyboru działki której dotyczy przyjęcie granic i przy okazji dorzucić możliwość wstawienia "Id roboty"

Pozdrawiam
KZibi
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 7334
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: Protokół przyjęcia granic w module SWDE/GML

Post autor: Jurek B. »

Witam, u mnie po takiej operacji jak Pan opisał uzyskuję protokół jak na zrzucie poniżej - wydaje się mi, że wszystko jest ok - pokazane są wszystkie zaznaczone działki po kolei:
Załączniki
Przechwytywanie.JPG
Przechwytywanie.JPG (22.64 KiB) Przejrzano 8775 razy
Pozdrawiam Jurek B.
KZibi
____
____
Posty: 201
Rejestracja: wtorek, 8 sierpnia 2006, 19:17

Re: Protokół przyjęcia granic w module SWDE/GML

Post autor: KZibi »

Jurek B. pisze: czwartek, 2 kwietnia 2020, 18:40 Witam, u mnie po takiej operacji jak Pan opisał uzyskuję protokół jak na zrzucie poniżej - wydaje się mi, że wszystko jest ok - pokazane są wszystkie zaznaczone działki po kolei:
Zgadza się w tabeli są wykazane wszystkie ale w tekście jest nie ten nr działki

KZibi
Załączniki
Prot p. granic.png
Prot p. granic.png (49 KiB) Przejrzano 8764 razy
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 7334
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: Protokół przyjęcia granic w module SWDE/GML

Post autor: Jurek B. »

Musi Pan w edytorze szablonu użyć zmiennych: [akt_obr], [akt_gmi] i [akt_dz]
Pozdrawiam Jurek B.
KZibi
____
____
Posty: 201
Rejestracja: wtorek, 8 sierpnia 2006, 19:17

Re: Protokół przyjęcia granic w module SWDE/GML

Post autor: KZibi »

Jurek B. pisze: czwartek, 2 kwietnia 2020, 22:28 Musi Pan w edytorze szablonu użyć zmiennych: [akt_obr], [akt_gmi] i [akt_dz]
Dzięki :D teraz jest ok.

Pozdrawiam
KZibi
Waldemar Borowiec
__
__
Posty: 15
Rejestracja: wtorek, 3 marca 2020, 11:14

Re: Protokół przyjęcia granic w module SWDE/GML

Post autor: Waldemar Borowiec »

Witam, jak będzie Pan miał gotowy szablon to chętnie skorzystam.
Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2651
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: Protokół przyjęcia granic w module SWDE/GML

Post autor: grzes »

Waldemar Borowiec pisze: piątek, 3 kwietnia 2020, 12:46 Witam, jak będzie Pan miał gotowy szablon to chętnie skorzystam.
Ten szablon jest w programie. Jeśli nie był wcześniej edytowany przez użytkownika, to po aktualizacji te pola powinny się pojawić automatycznie.
pozdrawiam
grzes
Waldemar Borowiec
__
__
Posty: 15
Rejestracja: wtorek, 3 marca 2020, 11:14

Re: Protokół przyjęcia granic w module SWDE/GML

Post autor: Waldemar Borowiec »

Niestety już edytowałem szablo. Brakuje jeszcze w tym szablonie wiersza z numeracją kolumn :(
Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2651
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: Protokół przyjęcia granic w module SWDE/GML

Post autor: grzes »

Waldemar Borowiec pisze: poniedziałek, 6 kwietnia 2020, 17:41 Niestety już edytowałem szablo. Brakuje jeszcze w tym szablonie wiersza z numeracją kolumn :(
W katalogu C-GEO/BIN/BIN powinien być w takim razie plik prot_przyjecia_granic.fr3 - jak go Pan usunie to załaduje się najnowszy domyślny wzór.
pozdrawiam
grzes
Waldemar Borowiec
__
__
Posty: 15
Rejestracja: wtorek, 3 marca 2020, 11:14

Re: Protokół przyjęcia granic w module SWDE/GML

Post autor: Waldemar Borowiec »

Dziękuję Panie Grzegorzu. Wczytał się nowy szablon. Nie działa formuła {akt_gmi], wstawiłem [akt_jew] i jest OK! :)
Brakuje tylko wiersza z numeracją kolumn. Nie bardzo wiem jak go dodać :(
Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2651
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: Protokół przyjęcia granic w module SWDE/GML

Post autor: grzes »

Dodałem numery kolumn. W załączniku szablon do wypakowania do c-geo/bin/bin.
prot_przyjecia_granic.zip
(2.2 KiB) Pobrany 151 razy
pozdrawiam
grzes
Waldemar Borowiec
__
__
Posty: 15
Rejestracja: wtorek, 3 marca 2020, 11:14

Re: Protokół przyjęcia granic w module SWDE/GML

Post autor: Waldemar Borowiec »

Dzień dobry. Coś nie tak jest z tym szablonem, bo po eksporcie do rtf-u wygląda tak jak na załączniku
Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2651
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: Protokół przyjęcia granic w module SWDE/GML

Post autor: grzes »

Poprawka w załączniku
prot_przyjecia_granic.zip
(2.2 KiB) Pobrany 142 razy
pozdrawiam
grzes
marcinn
VIP
VIP
Posty: 876
Rejestracja: czwartek, 7 marca 2013, 12:52
Lokalizacja: oświęcim

Re: Protokół przyjęcia granic w module SWDE/GML

Post autor: marcinn »

Czy można także dodać wrzucanie Id. zgłoszenia? Zmienna [$pKerg] nie działa (tak jak pozostałe), ale pewnie dlatego, że ten raport działa w module swde/gml
Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2651
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: Protokół przyjęcia granic w module SWDE/GML

Post autor: grzes »

Na razie można kopiować to id tu:
prot.png
prot.png (16.68 KiB) Przejrzano 1744 razy
i uzywać pola [id_pracy]
pozdrawiam
grzes
marcinn
VIP
VIP
Posty: 876
Rejestracja: czwartek, 7 marca 2013, 12:52
Lokalizacja: oświęcim

Re: Protokół przyjęcia granic w module SWDE/GML

Post autor: marcinn »

właśnie mam tam wpisane, ale nie pojawia mi się w formularzu
Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2651
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: Protokół przyjęcia granic w module SWDE/GML

Post autor: grzes »

marcinn pisze: poniedziałek, 21 grudnia 2020, 12:12 właśnie mam tam wpisane, ale nie pojawia mi się w formularzu
hmm, sprawdziłem przed chwilą i działa OK - proszę podesłać szablon sprawdzę go u siebie.
pozdrawiam
grzes
marcinn
VIP
VIP
Posty: 876
Rejestracja: czwartek, 7 marca 2013, 12:52
Lokalizacja: oświęcim

Re: Protokół przyjęcia granic w module SWDE/GML

Post autor: marcinn »

grzes pisze: niedziela, 19 kwietnia 2020, 15:39 Poprawka w załączniku
prot_przyjecia_granic.zip
Wgrałem ten szablon. Nie wskakuje mi ani data, ani numer roboty. Przesłałem też na maila grzes@

Edit. Usunąłem całkowicie szablon. Po uruchomieniu wskakuje nr zgłoszenia, ale brakuje dalej daty. Ewentualnie proszę o nazwę zmiennej to sobie wrzucę do szablonu
marcinn
VIP
VIP
Posty: 876
Rejestracja: czwartek, 7 marca 2013, 12:52
Lokalizacja: oświęcim

Re: Protokół przyjęcia granic w module SWDE/GML

Post autor: marcinn »

Czy jest możliwość, żeby podczas tworzenia protokołu przyjęcia granic można było wybrać szablon? Aktualnie mam zmodyfikowany szablon i z niego korzystam, ale chciałbym mieć drugi (bez niektórych kolumn). Dobrze, gdyby tam była lista w wyborem szablonu. Myślę, że każdemu się przydałaby opcja wyboru różnych szablonów w tym oknie
Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2651
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: Protokół przyjęcia granic w module SWDE/GML

Post autor: grzes »

marcinn pisze: piątek, 17 września 2021, 11:12 Czy jest możliwość, żeby podczas tworzenia protokołu przyjęcia granic można było wybrać szablon? Aktualnie mam zmodyfikowany szablon i z niego korzystam, ale chciałbym mieć drugi (bez niektórych kolumn). Dobrze, gdyby tam była lista w wyborem szablonu. Myślę, że każdemu się przydałaby opcja wyboru różnych szablonów w tym oknie
Na razie można zapisywać i wczytywać w oknie edycji szablonu:
fr.png
fr.png (10.7 KiB) Przejrzano 318 razy
Lista byłaby wygodniejsza ale na razie brak mocy przerobowych. Ten moduł jest aktualnie pisany od nowa i zarządzanie szablonami będzie inaczej rozwiązane - będzie można dodawać dowolną ilość własnych wersji szablonow raportów na bazie istniejących:
nfr.png
nfr.png (16.52 KiB) Przejrzano 318 razy
pozdrawiam
grzes
pomiar
_____
_____
Posty: 272
Rejestracja: piątek, 12 lipca 2019, 17:43
Lokalizacja: Wadowice
Kontakt:

Re: Protokół przyjęcia granic w module SWDE/GML

Post autor: pomiar »

A można wiedzieć kiedy będą jakieś zmiany ? Słyszeliśmy już właśnie o protokołach formularzach, nowej wersji c geo na nowym silniku bez błędów i szybsza. Można znać chociaż przybliżony rok ? :D
Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2651
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: Protokół przyjęcia granic w module SWDE/GML

Post autor: grzes »

pomiar pisze: piątek, 17 września 2021, 20:50 A można wiedzieć kiedy będą jakieś zmiany ? Słyszeliśmy już właśnie o protokołach formularzach, nowej wersji c geo na nowym silniku bez błędów i szybsza. Można znać chociaż przybliżony rok ? :D
Hmm, "Słyszeliśmy już właśnie o protokołach formularzach" tzn o tym co wyżej napisałem? Jeśli tak, to trudno powiedzieć, wszystko zależy od ilości bieżącej pracy - mam nadzieję że do końca roku uda się to skończyć.
Co do samego c-geo na nowym silniku to aż szkoda cokolwiek przewidywać. To jest projekt który ma ponad 3.5 mln linii, mnóstwo opcji. Nie jestem w stanie tu nic pogdybać.
pozdrawiam
grzes
ODPOWIEDZ