aktualizacja cgeo
aktualizacja cgeo
Kiedy możemy się spodziewać aktualizacji cgeo i modułu operatu elektronicznego
Re: aktualizacja cgeo
na końcu instalacji aktualizacji 06-30-2021 dostaję taki komunikat. Z czego to może wynikać?
Nie powinno to być problemem w działaniu programu po instalacji, ale mimo to proszę zrobić restart komputera, ponownie uruchomić instalację aktualizacji jako administrator (nacisnąć prawy klawisz myszki na pliku aktualizacji) - sprawdzić czy to pomoże.
Pozdrawiam Jurek B.
To właśnie zrobiłem w pierwszej kolejności, ale nie pomogło. Próbowałem też na nowo ściągnąć plik instalacyjny, ale bez zmian. W ostateczności dałem "ignoruj".
Proszę sprawdzić czy będzie działać eksport do DWG, jeśli nie - proszę o kontakt z naszym serwisem - być może to skutek działania programu antywirusowego u Pana.
Pozdrawiam Jurek B.
Zapewne powód jest podobny jak wyżej, dlatego w razie potrzeby proszę kontaktować się z naszym serwisem między godz. 8 a 15.
Pozdrawiam Jurek B.
Jestem po dość sporej rozmowie z serwisem i zdalnych próbach- nic nie wypaliło (ponowna instalacja cgeo, restarty, tryby administratora, wykluczenia w antywirusie, ręczna rejestracja biblioteki i inne....) Jutro mam się kontaktować z Wojtkiem.
Po aktualizacji w podglądzie w oknie drukowania w podglądzie nie wyświetlane są warstwy, które są niedrukowalne. Można wrócić do tego co było przed aktualizacją?
Michał
Michał
Proszę ponownie pobrać i zainstalować aktualizację - będzie to już działać, a w oknie drukowania pojawi się dodatkowo opcja wyłączająca wyświetlanie niedrukowalnych warstw.
Pozdrawiam Jurek B.
Dziękuję za błyskawiczną reakcję.
Michał
Michał
W podglądzie wydruku przy zaznaczonej opcji "rysuj niedrukowalne warstwy" wyświetlana jest kolorystyka warstw, natomiast po odznaczeniu kolorystyka do wydruku.
Można dodać opcję, która pozwoli wyświetlać w podglądzie kolorystykę warstw/do wydruku niezależnie od rysowania warstw niedrukowalnych?
- Załączniki
-
- Zrzut ekranu 2021-07-01 133003.jpg (159.86 KiB) Przejrzano 4871 razy
-
- Zrzut ekranu 2021-07-01 133015.jpg (151.24 KiB) Przejrzano 4871 razy
malutka uwaga - "nie drukowalne" --> niedrukowalne