KW w WZDE

Pytania dotyczące obsługi programu C-Geo V8 i kolejnych edycji
maciekwu
VIP
VIP
Posty: 1014
Rejestracja: czwartek, 31 marca 2005, 19:17

KW w WZDE

Post autor: maciekwu »

W jaki sposób przy generowaniu WZDE pobierać numery KW z bazy c-geo? Jaka powinna być nazwa kolumny w bazie działek przechowującej nr KW?
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 7046
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: KW w WZDE

Post autor: Jurek B. »

Proszę do bazy działek dodać pole o nazwie numerKW, a w oknie rozliczania użytków, w edytorze szablonu WZDE dodać zmienną:
[dane_numerkw]
To będzie działać w aktualnej wersji testowej C-GEO
Pozdrawiam Jurek B.
maciekwu
VIP
VIP
Posty: 1014
Rejestracja: czwartek, 31 marca 2005, 19:17

Re: KW w WZDE

Post autor: maciekwu »

pobrałem plik testowy i wprowadziłem opisane pola. Po załadowaniu pliku SWDE pojawia się komunikat jak niżej. Kw nie ładują się do WZDE
WZDE.jpg
WZDE.jpg (18.12 KiB) Przejrzano 508 razy
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 7046
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: KW w WZDE

Post autor: Jurek B. »

Niestety to jest skutek pracy na własnych warstwach, a nie na zalecanym przez nas szablonie mapy zasadniczej. Nie ma Pan takiego atrybutu w bazie dla działek na swojej warstwie - proszę go dodać do bazy.
Pozdrawiam Jurek B.
ODPOWIEDZ