przycięcie mapy

Pytania dotyczące obsługi programu C-Geo V8 i kolejnych edycji
viadro
___
___
Posty: 72
Rejestracja: piątek, 2 marca 2018, 14:53

przycięcie mapy

Post autor: viadro »

Witam,
Zauważyłem że podczas używania funkcji "Przycięcie mapy" / Przytnij do wskazanego obiektu (mam włączone funkcje "pozostaw treść mapy znajdującą się wewnątrz zadanego obiektu" oraz "Nie domykaj obiektów powierzchniowych") usuwa i niektóre obiekty np: jedną krawędź budynku, jedną stronę jedni gdzie obiekty powinny zostać ponieważ znajdują się wewnątrz obiektu. Usuwanie nie dotyczy wszystkich obiektów tylko wybranych przypadkowo.
Ma ktoś podobny problem? Jak sobie radzicie z tym?
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 7318
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: przycięcie mapy

Post autor: Jurek B. »

Witam, jeśli ma Pan mapę, której przycięcie daje opisany efekt - proszę ją przesłać na nasz serwis - sprawdzimy i może uda się znaleźć przyczynę, ewentualnie proszę o telefon - spróbujemy pomóc online jeśli uda się powtórzyć taki efekt.
Pozdrawiam Jurek B.
viadro
___
___
Posty: 72
Rejestracja: piątek, 2 marca 2018, 14:53

Re: przycięcie mapy

Post autor: viadro »

Jeśli będzie miał ktoś podobny problem proszę włączyć funkcję "zapisz jako wielolinie/multipoligon" pod opcją przycięcie mapy.
marcinn
VIP
VIP
Posty: 874
Rejestracja: czwartek, 7 marca 2013, 12:52
Lokalizacja: oświęcim

Re: przycięcie mapy

Post autor: marcinn »

viadro pisze: czwartek, 26 sierpnia 2021, 15:06 Jeśli będzie miał ktoś podobny problem proszę włączyć funkcję "zapisz jako wielolinie/multipoligon" pod opcją przycięcie mapy.
Przydałoby się globalne zapamiętywanie tej opcji. Zauważyłem, że przy nowym projekcie opcja jest domyślnie odznaczona. Inne wartości są zapamiętywane
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 7318
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: przycięcie mapy

Post autor: Jurek B. »

marcinn pisze: czwartek, 26 sierpnia 2021, 17:10
viadro pisze: czwartek, 26 sierpnia 2021, 15:06 Jeśli będzie miał ktoś podobny problem proszę włączyć funkcję "zapisz jako wielolinie/multipoligon" pod opcją przycięcie mapy.
Przydałoby się globalne zapamiętywanie tej opcji. Zauważyłem, że przy nowym projekcie opcja jest domyślnie odznaczona. Inne wartości są zapamiętywane
W wersji testowej dodaliśmy zapamiętywanie.
Pozdrawiam Jurek B.
marcinn
VIP
VIP
Posty: 874
Rejestracja: czwartek, 7 marca 2013, 12:52
Lokalizacja: oświęcim

Re: przycięcie mapy

Post autor: marcinn »

Jurek B. pisze: poniedziałek, 30 sierpnia 2021, 12:00
marcinn pisze: czwartek, 26 sierpnia 2021, 17:10
viadro pisze: czwartek, 26 sierpnia 2021, 15:06 Jeśli będzie miał ktoś podobny problem proszę włączyć funkcję "zapisz jako wielolinie/multipoligon" pod opcją przycięcie mapy.
Przydałoby się globalne zapamiętywanie tej opcji. Zauważyłem, że przy nowym projekcie opcja jest domyślnie odznaczona. Inne wartości są zapamiętywane
W wersji testowej dodaliśmy zapamiętywanie.
Coś z tym zapamiętywaniem jest nie tak- po utworzeniu nowego projektu opcja znowu się odhacza. Dopóki nie zrobię nowego projektu to jest ok.
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 7318
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: przycięcie mapy

Post autor: Jurek B. »

Coś z tym zapamiętywaniem jest nie tak- po utworzeniu nowego projektu opcja znowu się odhacza. Dopóki nie zrobię nowego projektu to jest ok.
U mnie ta opcja raz włączona, jest pamiętana także po założeniu i otwarciu nowego projektu i mapy, po powrocie do mapy w poprzednim projekcie również.
Pozdrawiam Jurek B.
ODPOWIEDZ