Modyfikacja rodzaju nawierzchni jezdni, utrata relacji z punktami wysokościowymi
Modyfikacja rodzaju nawierzchni jezdni, utrata relacji z punktami wysokościowymi
Po modyfikacji rodzaju nawierzchni jezdni relację tracą punkty wysokościowe na tej jezdni (uwaga z Podgiku) co zrobiłem źle skoro nie modyfikowałem przebiegu jezdni, a krawędzie poprowadzone są przez wyżej wspomniane punkty wysokościowe. W załączniku przesyłam gml.
- Załączniki
-
- Z.40600.85.2021-BDOT500.zip
- (3.43 KiB) Pobrany 93 razy
Re: Modyfikacja rodzaju nawierzchni jezdni, utrata relacji z punktami wysokościowymi
Proszę podesłać kopię tabeli, z której robiony jest eksport. Jakie ustawia Pan parametry w oknie eksportu?marcin.k pisze: ↑11 sty 2022, 09:39 Po modyfikacji rodzaju nawierzchni jezdni relację tracą punkty wysokościowe na tej jezdni (uwaga z Podgiku) co zrobiłem źle skoro nie modyfikowałem przebiegu jezdni, a krawędzie poprowadzone są przez wyżej wspomniane punkty wysokościowe. W załączniku przesyłam gml.
Re: Modyfikacja rodzaju nawierzchni jezdni, utrata relacji z punktami wysokościowymi
Przesyłam kopię całego projektu
- Załączniki
-
- Mikorzyn 80_4.zip
- (599.81 KiB) Pobrany 91 razy
Zerknęłam na projekt i jeśli modyfikuje Pan jezdnię (w tym przypadku tylko rodzaj nawierzchni), a ośrodek chce, aby pozostały powiązania do punktów wysokościowych, których Pan nie modyfikuje to proszę nie włączać przy eksporcie opcji "nie wysyłaj referencji do brakujących obiektów" - właśnie tą opcją odcina Pan relacje.
Dobrze rozumiem dziękuję za pomoc