napis rtf
Re: napis rtf
Nie , ale można obrócić mapę i wstawić rtf. Następnie przy wydruku także dokonać obrotu o ten sam kąt
-To serve and protect-
Szkoda. Przy większym opracowaniu gdy mam wstawione wiele napisów z modułu swd dla czytelniejszego rysunku wygodne było by różne obracanie napisów.
byłaby możliwość pracy na mapie podczas aktywnego narzędzia RTF? Często wpisuję dane z mapy do RTF, gdy narzędzie jest włączone to nie można w ogóle poruszać się po mapie
Teraz nie ma takiej możliwości. Sprawdzimy jeszcze czy będzie można to wprowadzić.
-To serve and protect-
Chciałem zapytać czy ktoś to sprawdził i będzie taka możliwość?
Jeszcze kolejna kwestia- czy napisy w rtf zdefiniowane domyślnie jako czarne, mogłyby zmieniać kolor na biały przy zmianie tła mapy? Chodzi i to, że domyślnie pracuję na czarnym tle i napisy z rtf są niewidoczne- muszę zmieniać kolor tła, żeby je widzieć. Można dodać przysłanianie, ale z kolei to przysłania treść mapy i robi się bałagan
tak przeglądałem to z kolegą - na ten moment postanowilismy nic nie ruszać. Jest problem z logiką działania - teraz mamy jasno określone kiedy jesteśmy w edycji i kiedy ma nastąpic zapis. Da sie to ogarnąć, ale nie da się tak "od ręki"Chciałem zapytać czy ktoś to sprawdził i będzie taka możliwość?
Tu już całkiem nic nie zwojujemy - w rtf kazda literka może mieć swój kolor, a rysowanie rtf-a na mapie jest realizowane przez zewnętrzną bibliotekę i nie mamy nad tym kontroli.Jeszcze kolejna kwestia- czy napisy w rtf zdefiniowane domyślnie jako czarne, mogłyby zmieniać kolor na biały przy zmianie tła mapy? Chodzi i to, że domyślnie pracuję na czarnym tle i napisy z rtf są niewidoczne- muszę zmieniać kolor tła, żeby je widzieć. Można dodać przysłanianie, ale z kolei to przysłania treść mapy i robi się bałagan
pozdrawiam
grzes
grzes