formularze ramka
formularze ramka
Witam, podczas ustawiania szablonu dla formularza (szkic) robię tak że wstawiam "picture" ustawiam jak chce, wybieram zero ramek. Po wczytaniu formularza i wybrania źródła (tabela) wyświetlania nagle pojawia się ramka wokół obrazka ale taka cieniutka. Po próbie edycji danego dokumentu stwierdzam iż nie jest to ramka wybierana w ustawieniach (właściwościach obiektu picture). Ktoś coś ?
Re: formularze ramka
Już dawno ten temat poruszałem, ale nic nie ruszyło w tym temacie. Ja to rozwiązuje w ten sposób, że ustawiam ramkę w koło grubości chyba 0,5 i ustawiam na kolor RGB: 254,255,255. Wtedy wychodzi ramka biała, której nie widać na wydruku.
Wygląda ze cienka ramka jest dodawana zawsze przy generowaniu treści mapy. Wyrzuciłem ją - tylko teraz tam gdzie jest potrzebna, trzeba pamiętać żeby ją w szablonie wstawić. Zmiana jest w wersji testowej
pozdrawiam
grzes
grzes
podobnana sytuacja powstaje w GeoOrganizerze. Do formularza gdzie wstawiona jest pusta ramka przenoszę z C-geo rysunek (przez kopiowanie z raportu). Po wyłączeniu wszystkich ramek zostaje po prawej stronie cieniutka ramka, której nie można wyłączyć.