kontrola kody warstwy

Pytania dotyczące obsługi programu C-Geo V8 i kolejnych edycji
drelson
_____
_____

kontrola kody warstwy

Post autor: drelson »

Witam, właśnie miałem taką sytuację że skartowałem, a dokładnie to zmodyfikowałem położenie istniejącego słupa przewodów napowietrznych w miejsce mojej pikiety pomierzonej. Po tym fakcie wszystkie moje pikiety z pomiaru wrzuciłem na warstwę moją jakąś tam i ten słup zostawił sobie kod no ale warstwa się zmieniła i nie zauważyłem że do GML ten słup nie poszedł..Jednocześnie nowa linia przewodów napowietrznych kartowana po moich pikietach które też wrzuciłem na inną warstwę wyszła do GML bo ona nie ma żadnych kodów ta linia.

Mam wyłączoną opcję przypisuj kody do warstw bo chce móc swobodnie przenosić pikiety po warstwach. Wiem że to błąd że przeniosłem te pikiety na moją warstwę mogłem to zrobić najpierw a potem słup modyfikować wtedy jest ok. No ale zdarza się :D

Pytanie: Czy można do eksportu gml dodać aby kontrolował pikiety które mają nadany kod ale leżą na złej warstwie żeby wychwycić taką sytuację ? Albo tak że przeniesienie słupa na pikietę albo skartowanie nowego jakiegoś obiektu punktowego na pikietę żeby wrzucało ten symbol na punkt @? Pikiety i tak się nie eksportuje do GML tak naprawdę służą tylko pomocą przy kartowaniu więc może nie ma potrzeby aby symbol "leżał" na pikiecie konkretnej tylko mógłby sobie brać wolny numer z @. Czy to przeszkadza czemuś ?
Dziękuję
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team

Re: kontrola kody warstwy

Post autor: Jurek B. »

Witam, proszę się skontaktować telefonicznie z naszym serwisem, pracownicy podpowiedzą jak działać w C-GEO by nie przeszkodzić w tworzeniu poprawnego GML zachowując własną technologię pracy.
Pozdrawiam Jurek B.
ODPOWIEDZ