Przysłanianie rastra
Przysłanianie rastra
Budynki przysłaniają raster, mam włączoną opcję rysuj napisy i punkty zgodnie z kolejnością warstw, warstwę na której jest raster przeniosłem na samą górę, wyłączyłem wypełnianie na warstwie EGB_Budynek i nadal raster jest przysłonięty przez budynki. Czy można ustawić raster tak żeby nie był przysłaniany?
Re: Przysłanianie rastra
Dzień dobry,
ja w tym samym wątku swoją kwestię poruszę. Chodzi mi o wyświetlanie w roboczym oknie mapy zarówno rastrów jak i 'Mapy w tle'. Niestety rastry przesłaniają podpięte 'Mapy w tle'. W 'Legendzie' kolejności 'Rastry' i 'Mapa w tle' nie można zamienić. Jest jakiś sposób na to?
ja w tym samym wątku swoją kwestię poruszę. Chodzi mi o wyświetlanie w roboczym oknie mapy zarówno rastrów jak i 'Mapy w tle'. Niestety rastry przesłaniają podpięte 'Mapy w tle'. W 'Legendzie' kolejności 'Rastry' i 'Mapa w tle' nie można zamienić. Jest jakiś sposób na to?
Dnień dobryBartol pisze: ↑08 gru 2025, 12:38 Dzień dobry,
proszę spróbować ustawić w opcjach wyświetlania rastra, w funkcji nakładanie: "suma logiczna"
pozdrawiam
Damian M.
Damian M.
Proszę sprawdzić tą opcję:
jedynie rastry będę jeszcze bardziej rozjaśnione.
Pozdrawiam Rafał Kocierz
Dziękuje, ustawienie 'wyświetlaj mapę w tle na pierwszym planie' - jak najbardziej spełniło moje oczekiwanie 
Strona główna softline