Raz na jakiś czas przy eksporcie GML kiedy kartuję tylko nowe rzeczy, nic nie usuwam, nie modyfikuje, program wyrzuca mi że jakieś obiekty były modyfikowane z datą kiedy dodawałem swoje nowe rzeczy. Jestem pewny, że nawet nie ruszyłem tego obiektu, czasem są to obiekty liniowe czasem etykiety wysokości nawet poza zakresem opracowania. Z rzeczy niestandardowych Wgrywałem np. GML różnicowy bo poszerzałem zakres, ale nawet nie w tej części mapy której problem dotyczy. Ośrodek oczywiście odrzuca plik twierdząc, że coś modyfikowałem mimo że dane obiektu jak i jego położenie pozostają bez zmian
data modyfikacji obiektu
data modyfikacji obiektu
Witam, czy byłaby możliwość dodania np. w okienku INFORMACJE (ctrl+I) informacji o tym co zostało zmodyfikowane w obiekcie oprócz samej daty modyfikacji ?
Raz na jakiś czas przy eksporcie GML kiedy kartuję tylko nowe rzeczy, nic nie usuwam, nie modyfikuje, program wyrzuca mi że jakieś obiekty były modyfikowane z datą kiedy dodawałem swoje nowe rzeczy. Jestem pewny, że nawet nie ruszyłem tego obiektu, czasem są to obiekty liniowe czasem etykiety wysokości nawet poza zakresem opracowania. Z rzeczy niestandardowych Wgrywałem np. GML różnicowy bo poszerzałem zakres, ale nawet nie w tej części mapy której problem dotyczy. Ośrodek oczywiście odrzuca plik twierdząc, że coś modyfikowałem mimo że dane obiektu jak i jego położenie pozostają bez zmian
stworzenie nowego GML od początku, drugi raz, nie powoduje już tego problemu, że coś zostało zmodyfikowane.
Re: data modyfikacji obiektu
Ja również potwierdzam, że takie sytuacje mają miejsce.
pozdrawiam
arttiq
arttiq
Re: data modyfikacji obiektu
Witam,drelson pisze: ↑29 cze 2025, 12:02 Witam, czy byłaby możliwość dodania np. w okienku INFORMACJE (ctrl+I) informacji o tym co zostało zmodyfikowane w obiekcie oprócz samej daty modyfikacji ?
Raz na jakiś czas przy eksporcie GML kiedy kartuję tylko nowe rzeczy, nic nie usuwam, nie modyfikuje, program wyrzuca mi że jakieś obiekty były modyfikowane z datą kiedy dodawałem swoje nowe rzeczy. Jestem pewny, że nawet nie ruszyłem tego obiektu, czasem są to obiekty liniowe czasem etykiety wysokości nawet poza zakresem opracowania. Z rzeczy niestandardowych Wgrywałem np. GML różnicowy bo poszerzałem zakres, ale nawet nie w tej części mapy której problem dotyczy. Ośrodek oczywiście odrzuca plik twierdząc, że coś modyfikowałem mimo że dane obiektu jak i jego położenie pozostają bez zmianstworzenie nowego GML od początku, drugi raz, nie powoduje już tego problemu, że coś zostało zmodyfikowane.
będziemy na dniach grzebać w imporcie różnicowym, spróbujemy złapać problem
Strona główna softline