w siódemce miałem tak przy przenoszeniu na warstwę:
"przenieś na: wybierałem warstwę i enter i każdy następny element tak samo
w "ósemce" za każdym razem muszę wybierać z listy warstwę co znacznie wydłuża czas
pozdrawiam
Jerzy Sułek
geoplan pisze:w siódemce miałem tak przy przenoszeniu na warstwę:
"przenieś na: wybierałem warstwę i enter i każdy następny element tak samo
w "ósemce" za każdym razem muszę wybierać z listy warstwę co znacznie wydłuża czas
pozdrawiam
Jerzy Sułek
to teraz zrobilem tak, ze piszemy nazwe warstwy (pierwsze litery) i naciskamy klawisz "Enter" , tak bedzie dobrze?
pomysł chyba nie teges, przy dużym obiekcie ok 60 warstw za każdym razem klepać bez sensu lepiej by pamiętał ostatnią wybraną warstwę, a wybieranie takie jak jest obecnie mogło by to przyspieszyć.
pozdr. K.K.
Okienko jest badziewne, ale sposób pracy OK. Można zostawić nowe okienko, ale żeby po jego wywołaniu zaznaczona była poprzednio wybrana warstwa. Wtedy klikam na element, daję funkcję przenieś na (automatycznie jest zaznaczona ostatnio wybrana warstwa), naciskam ENTER i po krzyku.
badziewne było one tylko dlatego, że warstwy w tym okienku były porozrzucane byle jak i szukanie odpowiedniej było bardzo utrudnione. Proponuję więc żeby wrócić do starego /ewentualnie z inną szatą graficzną/ ale z tą zmianą że warstwy są posortowane alfabetycznie. Zapamiętanie ostatnio wybieranej warstwy jest jak najbardziej ok.
Jeśli dyskutujemy na temat tego okna, to zauważyłem brak mozliwości jego przesunięcia. Otwiera sie i uparcie trwa w miejscu dośc przypadkowym tzn w miejscu jego wywołania, często przy krawędzi ekranu (i przez to nie jest widoczne w całości).
Będzie ok pod warunkiem że jak wybiorę sposób wyświetlania "rodzaj okienka" to niech je program wyświetla jako domyślne by nie trzeba było za każdym razem klikać na zakładki
pozdr K.K.
Przydałoby się sortowanie od litery A w dół. Teraz jest jakoś tak dziwnie, bo pokazuje warstwy od litery Z i nie da się tego zmienić. Myślę, że każdy jest przyzwyczajony normalnie od A w dół szukać więc proszę o zmianę.